Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МРШАВЉЕЊЕ

На дијети сте, а килограми су и даље ту: Окривен ДАН када људи одустају од дијете

Истраживање је показало зашто нам се килограми не смањују.

1610188379_Depositphotos_237282970_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Нова година је прошла и ми смо упловили у 2021. очекујући да ћемо у овој години решити све оно што нисмо, а уједно и преиспитати себе.

Прочитајте још: И нутриционисти их избегавају: Зашто не воле намирнице за које сви мислимо да су здраве?

Преузимамо смешне акције са екстремним захтевима, занемарујући све разлоге због којих ти циљеви претходно нису функционисали - од недостатке времена до наших ограничења која једноставно нису изводљива.

Главно обећање које преузимамо готово увек не успе...

Једна студија са преко 2000 испитаника детаљно проучава зашто се новогодишње одлуке око дијета тако често руше. Октрили су да су: нереални циљеви, губитак мотиваиције и осећај умора на врху листе због којих људи одустају од дијете. Остали наведени разлози укључују притисак пријатеља и партера да престану са дијетом, а ту је и ефекат дијете на секусални живот (преуморни смо због недостатка хране).

Прочитајте још: Шокантна трансформација: Мајка шесторо деце је изгубила 75 килограма и открива у чему је тајна (ФОТО)

Истраживања су чак дошла и до тачног датума када ће већина људи одустати од новогодишње дијете, а то је 12. јануар.

Више од 18% испитаника је рекло да планира јануарску дијету због претераности током Божића, 19% је рекло да жели да изгуби килограме које су добили током пандемије и седењем код куће, док је 10% рекло да дијету увек држи у јануару. 

Прочитајте још: Шокантна трансформација: Мајка шесторо деце је изгубила 75 килограма и открива у чему је тајна (ФОТО)

На питање шта им је утицало да пређу на дијету, здравље је био главни одговор (33%), а затим осећај који изазива поглед у огледало (31%) и немогућност да уђу у стару одећу (27%)

Реалност је, наравно, таква да је проблем у исхрани, а не у особи. То заиста није знак личног неуспеха да дијета није функционисала, али можда да наметнута ограничења једноставно нису разумна.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas