· · Коментари: 0
ЛЕКОВИ ИЗ ПРИРОДЕ

Откривамо вам како да припремите ОБЛОГЕ уз помоћ којих ћете се решити болова

Доносимо вам рецепте за облоге из народне медицине, који ће ублажити бол и дужом применом учинити да обољења буду лакше подносива

Depositphotos_206943428_s-2019.jpg

Реуматска обољења су поремећаји или болести система за кретање, најчешће зглобова, околозглобне структуре, мишића и кичменог стуба. Ови поремећаји се најчешће испољавају болом, отоцима, укоченошћу зглобова и ограниченом покретљивошћу.

За поједина реуматска обољења узроци су познати и зна се како настају, али за већину не. Често се испољавају током смене годишњих доба или при наглим променама температуре, јер атмосферске и промене ваздушног притиска изазивају реакцију везивног ткива система за кретање.

Доносимо вам рецепте за облоге из народне медицине, који ће ублажити бол и дужом применом учинити да обољења буду лакше подносива.


Фото: Pixabay

1. Додати 6 капи уља од камилице у чашицу бадемовог уља, помешати и трљати болна места, после купања у топлој води, или 3 капљице рузмариновог уља усути у чашицу сојиног уља и трљати болна места. Ово понављати док болови не престану.

Прочитајте још: "Чини да леукемија буде блажа од обичног грипа": Чему све прибегавају пацијенти оболели од рака

2. Ситно нарендани рен, уз додатак исецканог црног лука, или празилука и мало млевеног бибера превити на болно место. Облог држати док се не осети пецкање.

3. Болно место облагати платненим крпама натопљеним јабуковим сирћетом, а преко облога ставити суве фланелске овоје.

4. Свеже листове купуса са којих су одстрањена ребра прелити љутом ракијом и привити на болно место. Облога се мења три пута дневно.

Прочитајте још: Препознаћете га по ДУЖИНИ: Једе се сиров и исецкан, а пун је витамина Ц, калцијума и гвожђа

5. У литар маслиновог уља убацити 10 кашика иситњеног ораховог листа и држати на топлом око 30 дана уз повремено мућкање. Након тога мазати болна места.

6. У 300 милилитара јаке ракије убацити 25 језгри из коштице шљиве, оставити бочицу на топлом месту недељу дана уз повремено мућкање. Са овом ракијом масирати болна места.

7. Загрејати со у пећници и ставити у платнену кесу. Кесу држати на болном месту најмање 30 минута.

8. Уситњене плодове дивљег кестена кувати око 1 сат и тај одвар помешати са водом у кади и у њој остати око 20 минута.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.