Oglas
· · Komentari: 0
LEKOVI IZ PRIRODE

Otkrivamo vam kako da pripremite OBLOGE uz pomoć kojih ćete se rešiti bolova

Donosimo vam recepte za obloge iz narodne medicine, koji će ublažiti bol i dužom primenom učiniti da oboljenja budu lakše podnosiva

Depositphotos_206943428_s-2019.jpg
Oglas

Reumatska oboljenja su poremećaji ili bolesti sistema za kretanje, najčešće zglobova, okolozglobne strukture, mišića i kičmenog stuba. Ovi poremećaji se najčešće ispoljavaju bolom, otocima, ukočenošću zglobova i ograničenom pokretljivošću.

Za pojedina reumatska oboljenja uzroci su poznati i zna se kako nastaju, ali za većinu ne. Često se ispoljavaju tokom smene godišnjih doba ili pri naglim promenama temperature, jer atmosferske i promene vazdušnog pritiska izazivaju reakciju vezivnog tkiva sistema za kretanje.

Donosimo vam recepte za obloge iz narodne medicine, koji će ublažiti bol i dužom primenom učiniti da oboljenja budu lakše podnosiva.


Foto: Pixabay

1. Dodati 6 kapi ulja od kamilice u čašicu bademovog ulja, pomešati i trljati bolna mesta, posle kupanja u toploj vodi, ili 3 kapljice ruzmarinovog ulja usuti u čašicu sojinog ulja i trljati bolna mesta. Ovo ponavljati dok bolovi ne prestanu.

Pročitajte još: "Čini da leukemija bude blaža od običnog gripa": Čemu sve pribegavaju pacijenti oboleli od raka

2. Sitno narendani ren, uz dodatak iseckanog crnog luka, ili praziluka i malo mlevenog bibera previti na bolno mesto. Oblog držati dok se ne oseti peckanje.

3. Bolno mesto oblagati platnenim krpama natopljenim jabukovim sirćetom, a preko obloga staviti suve flanelske ovoje.

4. Sveže listove kupusa sa kojih su odstranjena rebra preliti ljutom rakijom i priviti na bolno mesto. Obloga se menja tri puta dnevno.

Pročitajte još: Prepoznaćete ga po DUŽINI: Jede se sirov i iseckan, a pun je vitamina C, kalcijuma i gvožđa

5. U litar maslinovog ulja ubaciti 10 kašika isitnjenog orahovog lista i držati na toplom oko 30 dana uz povremeno mućkanje. Nakon toga mazati bolna mesta.

6. U 300 mililitara jake rakije ubaciti 25 jezgri iz koštice šljive, ostaviti bočicu na toplom mestu nedelju dana uz povremeno mućkanje. Sa ovom rakijom masirati bolna mesta.

7. Zagrejati so u pećnici i staviti u platnenu kesu. Kesu držati na bolnom mestu najmanje 30 minuta.

8. Usitnjene plodove divljeg kestena kuvati oko 1 sat i taj odvar pomešati sa vodom u kadi i u njoj ostati oko 20 minuta.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas