Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СУДБИНА

Оперисана је више од 60 пута, имала је све могуће болести, држала је само једна ствар: Овако се Елизабет Тејлор борила против недаћа

Елизабет Тејлор била је једна од највећих светских глумица

1628004575_elizabet-tejlor.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен
Oglas

Краљица "Холивуда", како су је сви називали и добитнца три Оскара, освајачица срца и стила, била је прва глумица која је добила хонорар од милион долара.

Прочитајте још: Био је клинички мртав 45 минута, а онда открио како изгледа загробни живот (ВИДЕО)

Иако је имала обожаваоце широм света и много пара, мучили су је озбиљни здравствени проблеми.

Никада није одустајала, увек се борила

"Здравље Елизабет Тејлор је био посебан сценарио за хорор филм. Након повреде кичме, често је патила од јаких болова у леђима, па је морала да иде кући са снимања на носилима. Деца су јој рођена царским резом. Била је "мајстор" упале плућа и бронхитиса, два пута је морала да се подвргне трахеотомији да би могла да дише, а једном је чак била и у идукованој коми како би јој спасили живот.

Извадили су јој јајнике и део материце због откривеног тумора, а оболела је од "великих" богиња. Била је хедониста и није могла себи ускратити храну, па се целог живота борила са вишком килограма и пратећим проблемима - хипертензијом и бурзитисом, па је морала да замени оба зглоба кука вештачким. Алкохол јој је учинио ход климавим, па је бескрајно падала и ломила прсте, хрскавицу, ноге, зглобове.

Укупно на операционом столу била више од 60 пута

Последњих година Тејлор једва да је излазила из куће, кретала се у инвалидским колицима прекривеним дијамантима. Када се испоставило да ствари са здрављем не могу бити горе, 1997. године Елизабети је дијагностикован тумор на мозгу. Отишла је на следећу операцију и победила.

Њена фотографија са обријаном главом пролетела је светом. Међутим, 2002. године Елизабет Тејлор дијагностикован је рак коже. Подвргнута је потпуном лечењу: операције и хемотерапија. Поново је победила!

Смрт Мајкла Џексона је веома тешко поднела, јер су били велики пријатељи

Глумичин живот након рака био је испуњен догађајима - глумила је пуном паром, подржавала је оболеле од АИДС -а, прикупљала средства, учествовала у добротворним акцијама, имала је још једну операцију, овог пута на срцу.

Елизабет је умрла 2011. од крварења из срчаног залиска у 79. години.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas