Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
свемир

Овако изгледају ОБЛАЦИ НА МАРСУ: Откриће научника све оставља у чуду (ВИДЕО)

Снимљени су облаци на Марсу.

1622554252_Depositphotos_12823763_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Иако најновије фотографије које је Цуриоситy ровер послао на матичну планету подсец́ају на разгледнице са Земље, у питању је нешто далеко егзотичније - облаци са Марса.

Научници су још пре две земаљске године установили да се облаци на Марсу формирају раније него што су очекивали, па је Цуриоситy ровер ове године добио задатак да их „посматра“.

Први облаци су снимљени у јануару, праменасти и богати ледом, понекад су мењали боје другачије од својих рођака на Земљи, пише Пи Си прес.

Прочитајте још: Први лет у историји: ХЕЛИКОПТЕР слетео на ЦРВЕНУ ПЛАНЕТУ

Марсовски облаци су се тако из црвених нијанси мењали у зелене, потом плаве и ружичасте. Ови облаци се налазе у вишим деловима атмосфере од оних који су до сада посматрани. Наводно садрже смрзнути угљен-диоксид или такозвани „суви лед“, мада научници то још увек нису успели да потврде. Најлепши су одмах након заласка сунца, када ледени кристали сијају на последњем светлу.

Коначна слика је настала комбиновањем 21 фотографије, које су снимљене како би се ближе осмотрили необични облаци изнад области Гале кратер. Научници су још пре две земаљске године установили да се облаци на Марсу формирају раније него што су очекивали, па је Цуриоситy ове године добио задатак да их „посматра“.

Први облаци су се појавили у јануару, праменасти и богати ледом, понекад су мењали боје другачије од својих рођака на Земљи.

Прочитајте још: Први видео са МАРСА, невероватних 10 секунди пред вама (ВИДЕО)

Облаци на Марсу су се тако из црвених нијанси мењали у зелене, потом плаве и ружичасте. Ови облаци се налазе у вишим деловима атмосфере од оних који су до сада посматрани.

Наводно садрже смрзнути угљен-диоксид или такозвани „суви лед“, мада научници то још увек нису успели да потврде. Најлепши су одмах након заласка сунца, када ледени кристали сијају на последњем светлу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ И ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas