Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
изненађујуће

Овог човека људи унајмљују да не ради ништа: Његов посао је невероватан

Јапанац који живи од тога да га људи унајмљују да не ради ништа прикупио је хиљаде клијената, као и гомилу пратилаца на интернету.

1611058839_Depositphotos_160631838_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

За 10 хиљада јена (око 100 долара), плус путни потрошкови и цене оброка, свако може да унајми Схођија Моримота (37) из Токија, али он неће радити ништа осим "јести, пити и давати једноставне одговоре".

Моримото је своје услуге први пут понудио у јуну 2018. на Твитеру.

Прочитајте још: Први пут - АЈДЕ, други пут - нема смисла, али ТРЕЋИ ПУТ - аман човече! Зашто је ТРЕЋА прељуба КОБНА?

- Нудим се у најам као особа која не ради ништа. Је ли вам тешко само ући у продавницу? Недостаје вам играч у екипи? Да ли вам је потребан неко да вам чува место? Не могу радити ништа осим лаких ствари - написао је тад.

Иако је своје услуге првобитно нудио бесплатно, Моримото их сада наплаћује како би смањио број захтева и како би обесхрабрио оне који му само желе протраћити време. Како каже, дневно има три до четири клијента, а укупно их је имао око 3.000 откако је покренуо свој необичан бизнис, преноси Индепендент.

Људи га унајмљују из различитих разлога, каже, али већини је досадно или су усамљени и једноставно желе да их слуша.

Унајмљен је да руча, фотографише за Инстаграм, прати некога ко подноси захтев за развод, хвата лептире у парку и слуша здравствене раднике који се муче са својим послом. Један човек га је унајмио да опише убиство које је починио, док је други платио Моримоту да га одведе из болнице како би поново посетио место на ком је покушао самоубиство.

Прочитајте још: Психолог Марина саветује: Шта урадити када он каже да му "ТРЕБА ПРОСТОРА"?

Моримото, који је ожењен и има диплому постдипломских студија физике Универзитета Осака, рекао је за лист Маиничи да не глуми пријатеља или познаника.

- Лично не волим да ме други теше. Смета ми кад ми људи једноставно кажу да наставим да истрајавам. Кад неко покушава нешто да учини, мислим да је најбоље да му олакшам тако што ћу остати уз њега - додао је.

За мање од три године Моримото, који је некада радио у издаваштву, али је дао отказ, објавио је и књиге о свом избору каријере, надахнуо телевизијску емисију те стекао више од 270 хиљада пратилаца на Твитеру.

Прочитајте још: Предиван потез ватрогасаца: Трогодишњем дечаку приредили незаборавано рођенданско изненађење (ФОТО)

- Драго ми је што сам могао прошетати с неким држећи се угодне удаљености и да нисмо морали да разговарамо, али смо могли ако смо хтели - написао је један од његових наводних клијената.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas