Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Измена

Погледајте како се мењао кроз историју и како сада изгледа лого "Опела"! (ФОТО)

Од 1963. године "муња" украшава хаубу ових возила а нови знак је прво добила "мока"

1594630279_opel-naslovna.jpg
Фото:"Опел"
Oglas

Немачки "Опел" је поред потпуно новог правца ка електрификацији возила кренуо и са свим осталим изменама. Тако је на ред дошао и легендарни клого, знак муње.

Први модел који га је понео је "опел мока". То је први који има "Опел визор"  као будуће лице бренда и потпуно дигитални кокпит будућности. Чак је и натпис "Мока"  дизајниран посебним фонтом и сада је смештен на средини задњих врата испод "Опелове" муње. Лого легендарне марке је такође преправљен и красће све будуће моделе немачког произвођача аутомобила.

Фото:"Опел"

 - Прстен је сада тањи, елегантнији, прецизнији и карактеристичнији. Ово још више наглашава муњу - каже потпредседник Дизајна Марк Адамс - Сви детаљи су оштри са врло малим радијусом. "Опелов" натпис је интегрисан у доњи део прстена - као фино гравирање у комаду накита. То показује чисту немачку прецизност. Интегрисана "муња" истакнута је у "Визору" и смештена на задњим вратима у централном делу.

Прочитајте још:Пре тачно 50 година направљен је "најпожељнији теренац на свету"(ФОТО/ВИДЕО)

"Муња" у кругу украшава све "Опелове" моделе од 1963. У зависности од модела и године производње, амблеми се мало разликују. Од 1970. године постављене су јасне смернице за дизајн у свим областима компаније.

Фото:"Опел"

Овај дизајн је први пут редизајниран 1987. године. Следеце модернизације су уследиле у новом миленијуму, у којима је бљесак муње попримио тродимензионални облик, са логотипом компаније и амблемом којем су се приближавали.

Прочитајте још: Погледајте којих 10 аутомобила највише купују Европљани!

Од 2016. године, "Опелове" моделе краси прецизно исклесана хромирана муња. Званични лого компаније дизајниран је у модерном равном облику у лето 2017.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas