Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЂЕРДАП

САЗНАЈЕМО: После СТАКЛЕНОГ МОСТА, Ђердап добија и ПЕШАЧКУ СТАЗУ до ТРАЈАНОВЕ ТАБЛЕ!

Трајанова табла је, до сада, могла да се види само из чамца, али од наредног лета ће моћи и пешице! ЈП "Национални парк Ђердап" је започело пројекат изградње пешачке стазе у Казанима!

1595847779_IMG_20200518_132715.jpg
Фото: А. М.
Oglas

Ђердап не престаје да изненађује! О стакленом мосту преко Ђердапске клисуре који ће спојити Србију и Румунију можете да прочитате ОВДЕ.

Прочитајте још: НА НАЈЛЕПШОЈ ПЛАЖИ СОМА БЕЈА: Изван буке и гужве, парче раја умочено у Црвено море (ФОТО)

Прочитајте још: Свети храст помаже нероткињама, а ђавоља вода да људи прогледају: Пет мистичних места која се налазе у Србији

Табла означавај крај радова
У Казанима, делу Ђердапске клисуре где је Дунав најужи и најдубљи у своме току, на прелазу између I и II века постављена је Трајанова табла. Њоме је римски император Нерва Трајан означио завршетак изградњe Трајановог дунавског пута - Via Traiana.

Јавно предузеће „Национални парк Ђердап започело је реализацију пројекта изградње пешачке стазе до Трајанове табле, једног  од четири споменика културе од изузетног значаја на подручју Националног парка Ђердап.

Већ је урађена је пројектна документација

У овом тренутку, урађена је пројектна документација, а следи спровођење поступка јавне набавке за реализацију прве фазе пројекта. Пројекат ће бити реализован у две фазе.

Од сада и пешице

Права фаза, до краја године, подразумева уређење пешачке стазе од државног пута IB реда до обале Дунава.

Све ће бити готово до 2021. године!

У другој фази је предвиђено да се изгради стаза од обале Дунава, до Трајанове табле и биће завршена до пролећа следеће године.

Прочитајте још: ШТА СРБИН ГУГЛА? Претражују ИТАЛИЈУ, али у 2021. години САЊАЈУ да отпутују на ОВУ ДЕСТИНАЦИЈУ

Стазу финансира ЈП "Национални парк Ђердап".

- Овај захтеван подухват је годинама чекао реализацију, али смо схватили да је важно да се то уради па смо предузели конкретне активности и пројекат ће бити финансиран нашим средствима- каже Лазар Митровић, директор ЈП "Национални парк Ђердап".

Реализацијом пројекта, Трајанова табла ће бити доступна за обилазак копненим путем, што је у овом тренутку немогуће. Валоризацијом поменутог споменика културе, понуда Националног парка Ђердап намењена посетиоцима биће обогаћена новом вредношћу.

Прочитајте још: А како ви узимате храну? У СРПСКИМ хотелима осмишљен КОРОНА прибор (Фото)

Повезивањем природног и културног налеђа и њиховим презентовањем, Национални парк Ђердап ће се посетиоцима представити на најбољи начин, онако како то и заслужује

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas