Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕКОВИ

Псоријазу у Србији има 140.000 људи, а биолошки лекови су спас за оболеле

Велики број пацијената није информисан о могућностима лечењ псоријазе, и ретко разговарају са својим лекаром.

1631705230_Depositphotos_35273681_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Пацијенти оболели од псоријазе годинама се боре не само са променама на кожи, већ и са психичким проблемима, депресијом и анксиозношћу, који се јављају услед неоправдане дискриминације. У последњих неколико година доступне су нове терапије које могу знатно да помогну у борби с овом болешћу.

Прочитајте још: Ако вам сметају промене времена набавите 7 руских чајева којих има у Србији

Биолошка терапија

- Пацијенти би требало да се упознају са адекватним начинима лечења, да се пробуди свест о томе да се лечење променило у последњих неколико година и да је сада доступна биолошка терапија која је веома делотворна за људе који имају тежи облик псоријазе - рекао је Владимир Кецић, председник удружења пацијената оболелих од псоријазе, на скупу на којем се говорило о новим терапијама за ово обољење.

Псоријаза није болест
Псоријаза није кожна болест, већ се она само манифестује на кожи. То је мултисистемско, аутоимунско и хронично обољење, које траје цео живот.
Лекови чине да човек заборави да је оболео!

Биолошки лекови омогућавају да пацијенти држе болест под контролом, и да радно неспособан човек, који има велику површину коже захваћену променама, може да постане здрав човек, потпуно функционалан, и да заборави да има псоријазу.

Прочитајте још: ЗЛАТНА ТРОЈКА за дуговечност: Мед, цимет и вода за очување здравља ЦЕЛОГ ОРГАНИЗМА

Нова терапија за псоријазу

- Највећи проблем за лечење су пацијенти који су одустали од терапије сматрајући да су оне неефикасне јер су у прошлости покушали доста тога, без решења - рекла је докторка Мирјана Милинковић Срећковић, специјалиста дерматовенерологије УКЦ Србије.

Вакцина и псоријаза
Вакцина против вируса корона не представља никакву опасност за оболеле од псоријазе.
Биолошки лекови су протеини.

Сада поред лекова који се пију имамо и биолошку терапију која се користи већ две и по године и успешно помаже пацијентима. Биолошки лекови су практично протеини који делују директно и циљано на молекул који је одговоран за настанак псоријазе.

Прочитајте још: Један лист ЧУВАРКУЋЕ дневно утиче на здравље целокупног организма, а у комбинацији са МЕДОМ је права бомба! (РЕЦЕПТ)

- Имамо два лека који се дају у виду подкожне инјекције, један на свака три месеца, или други на месец дана. Оно што је новина јесте да су код нас регистрована још два модернија лека из биолошке терапије који блокирају молекул цитокин - наводи др Мирјана Милинковић Срећковић.

Псоријаза је у Србији епидемија

У Србији, псоријазу има око 140.000 људи што се сматра да је око два одсто популације. Око три хиљаде пацијанта би могло да добије биолошку терапију, а тренутно је прима свега 450, што значи да је у питању неинформисаност и неповерење пацијената.

У Србији псоријазу има 140.000 људи.

- Најважније је да оболели сазнају о терапији, да буду информисани, и свесни да је она делотворна - рекао је Марко Узелац, члан Удружења пацијената оболелих од псоријазе. - Пацијенти обично мисле да је добијање биолошког лека тешко, међутим то није тако. Од тренутка када сам добио терапију, након само 20 дана, све промене на кожи су нестале. Тренутно користим биолошку терапију годину и четири месеца и не сећам се како је живети са псоријазом.

Прочитајте још: Руски доктор Сергеј Бубновски открива: Ево како да СМРШАТЕ и останете здрави

Биолошки лекови су намењени за оне који имају промене по целој кожи, на глави, шакама, стопалима. С обзиром на то да отежава свакодневни живот, такви пацијенти имају предност. Такође, прво је потребно да се прими обична системска терапија, па уколико она не делује или се јаве контраиндикације, прелази се на биолошку.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas