Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
Звонотерапија

Руски физичари тврде: Православно ЗВОНО убија бактерије, лечи депресију и притисак

Стара руска традиција је да се звоњавом уништава зараза током масовних епидемија.

1623240254_Suzdalj.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

У руском граду Суздаљу, људи се боре са корона вирусом на веома необичан начин - уз помоћ црквених звона. Становници града сетили су се старе руске традиције - звоњавом уништаваju заразу током масовних епидемија.

Прочитајте још: РУСКИ травари саветују: Уместо да баците БОГАТСТВО на операцију чукљева, исправите их једноставним ЧИШЋЕЊЕМ ОРГАНИЗМА (РЕЦЕПТ)

Православна звона и акустичка заштита

Од давнина се у Русији веровало да звона имају лековиту моћ. Људи су примећивали да звонари у црквама никад не пате од прехладе и инфекција. Зато су звоњаву користили као акустички штит против многих болести - између осталог, против куге, колере и других пошасти. Људи су били убеђени да божанствена музика звона тера заразу, претварајући ваздух у исцелујући лек.

Звонари никада нису били прехлађени!

Постоје многобројне легенде о невероватним, скоро магичним својствима звона. На пример, у рукопису из 16. века забележено је да се тело умрлог новгородског митрополита Афонија током једанаест недеља налазило испод звона у цркви манастира Спасо-Хутински несахрањено, али без икаквих знакова пропадања.

Прочитајте још: НАЈДУЖА НОЋ у историји човечанства догодила се 536. године и трајала је 18 месеци. Шта се тачно десило?

Фото: Пиксабеј

Легенда о прогнаном звону
Постоји и легенда да је 1681. године звоно московског Кремља било "прогнано" у манастир јер је ноћу случајно пробудило цара Фјодора Алексејевича.

Звона позивају на побуну

Руси су често доживљавали звона као жива бића - чак их понекад и кажњавали.

Прочитајте још: Највећа комунистичка ТАЈНА: Ко је убио 4.000 Срба и 12 Немаца и зашто је Мустафа Голубић виђен у Смедереву?

На пример, 1591. године, звоно у граду Углич било је бачено са звоника и добило је 12 удараца бичем на градском тргу. Након тога, звону су ишчупали језичак и "прогнали" га у Сибир. Разлог за такву суровост било је "подстицање на побуну" јер је звоно звоњавом окупило грађане на тргу након смрти царевића Дмитрија.

Звона се додирују само за Ускрс!

Међутим, у већини случајева људи су поштовали црквена звона и једва чекали прилику да руком дотакну божанствени инструмент. Такву јединствену могућност Руси су добијали само једном годишње, за дан Ускрса и Светлу Седмицу.

Прочитајте још: Руска траварка НЕСТОРОВНА: Поштујте 8 једноставних правила и спречите развој МАЛИГНИХ БОЛЕСТИ

Током празничних дана, свештеници су дозвољавали свим парохијанама да звоне у црквена звона - наравно, уз помоћ звонара. Зато за Ускрс, у свим градовима и селима у Русији, чује се величанствена симфонија звона.

Звонотерапија

Људи су били убеђени да ова музика може да исцели не само душу, већ и тело. Иако су претпоставке о лековитости звоњаве биле засноване на чистој вери, оне су нашле рационално објашњење у модерној науци.

Звона су магична Фото: Пиксабеј

- Звоно емитује ултра и инфразвук који људско ухо не чује. Стручњаци са Московског државног техничког универзитета и из Центра за испитивање Истраживачког института грађевинске физике спровели су мерења домета таласа карактеристичних за црквена звона - каже директор Московског центра звона, кандидат техничких наука Павел Шариков.

Прочитајте још: Путин на радном столу држи посебан КРИСТАЛ, а ево зашто се не одваја од њега

Испоставило се да ниски звуци звона делују смирујуће на нервни систем, док високи звуци, напротив, активирају когнитивне функције.

Многи су оздравили слушајући звона.
Лече срце и депресију
Ниски звук звона делује попут антидепресанта, док средњи спектар утиче на процесе у кардиоваскуларном и лимфном систему.

Професор из Санкт Петербурга, Андреј Гнездилов, био је један од првих психијатара који је почео да лечи пацијенте уз помоћ звона. Већ дуги низ година, Гнездилов ради у специјализованом хоспису за, наводно, неизлечиве болеснике.

Прочитајте још: РУСКИ лекар и научник ХРИСТО МЕРМЕСКИ открива револуционарни лек за НАЈТЕЖЕ БОЛЕСТИ (РЕЦЕПТ)

Захваљујући његовој методи, многи пацијенти хосписа, од којих су дигли руке други лекари, оздравили су слушајући звоњаву специјалних звона које је смислио професор.

Свако звоно је јединствено

Звук који подмлађује Истраживачи тврде да звоњава има огроман утицај на душевно стање човека и његову психу. Звук звона ублажава стрес и разне дисфункције повезане са страхом, поремећајима спавања и депресијом. "Глас" сваког појединачног звона је јединствен.

Чувени Кижи Фото: Пиксабеј

Руски физичари А. Окхатрин и В. Искаков, проучавајуци карактеристике звучних таласа звона и њихов утицај на околину, дошли су до занимљивог закључка.

Прочитајте још: Револуционално откриће руских научника: Хељда је супер-фуд, а осим што успорава старење има и неверватне моћи!

Научници су открили да звук звона узбуђује микролептоне - ултралаке честице које су мање чак и од атома и окружују било који објекат. Настала микроелектронска поља уклањају изотопе штетне по здравље, пружајуци лековити и подмлађујуци ефекат на организам човека.

Звоно убија бактерије и јача имунитет

Према чувеном физичару, дописном члану Академије наука СССР-а Фотију Шатунову, звона емитују огромну количину резонантних звучних таласа и тиме прочишћавају простор. Шатунов је тврдио да активно звоњење убија бактерије у радијусу чак од 70 км!

Повољно делује на висок притисак, нервозу, астму, срце, депресију...

Звучне вибрације звона не покривају само спектар који чујемо, већ и превазилазе њега. На пример, ми не можемо чути вибрације фреквенције веће од 25 кХз, то јест ултразвук, али управо су оне способне да униште патогене. Тренутно су бројна запажања потврдила благотворно дејство звона у лечењу нервозе, васкуларне дистоније, хипертензије, бронхијалне астме и болести срца. Звоњава такође ублажава болове и јача имунитет.

Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

Руски научници настављају истраживања. У посебним центрима звонарске уметности, физичари, лекари и висококвалификовани мајстори баве се стварањем јединствених лековитих звона и развојем техника звонотерапије.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas