Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
лице

Све о геловима за негу коже: Зашто су испред крема?

Препарати за негу коже у гелу су лагани, немасни, моментално хидрирају и подмлађују кожу. Ако вас још нисмо убедили, погледајте шта кажу дерматолози

1610464672_Depositphotos_392552732_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

На тржишту је све више и више препарата у форми гела. Козметиколози их посебно цене због њихових хидрирајућих својстава. А хидрирање коже је изузетно важно јер, исушена кожа лица је главни разлог за превремено старење.

Зашто су гелови добри?

Како изабрати добар гел?
Експерти наглашавају да је веома важно да изаберете гел с полимерима. Зато, при куповини, на листи састојака обавезно потражите диметикон (диметхицоне) или винил диметикон кросполимер (винyл диметхицоне цроссполyмер).

Гелови не садрже масне, воштане састојке који кремама обезбеђују текстуру. Ређе су коензистенције имање су масни од класичних хидратантних крема, те се и лакше наносе на кожу. Заправо, они уопште не морају да се утрљавају. Будући да су на воденој бази, довољно је да их само благо утапкате на лице. Влага ће брзо продрети у кожу, неостављајући видљив филм на површини.

Прочитајте још: Усвојите ову навику, изгледаћете БОЉЕ НЕГО ИКАДА!

За шта све може да се користи препарат у гелу?

Осим стандардне употребе, у игри је још неколико опција који ће осигурати различите бенефите!

Фото: Депосит

За балансирање масне и мешовите коже

За превенцију иритација и црвенила у случају осетљиве коже
Гел може да заштити осетљиву кожу од деловања снажних антиејџ материја у козметици. Пре спавања, најпре налице нанесите антиејџ серум (с пептидима, факторима раста и витамином Ц), а онда и хидратантни гел. На овај начин, апсорпција активих састојака антиејџ препарата биће спорија, а самим тим и могућност иритације смањена.Гелови такође могу да ублаже црвенило у сучају изузетно сензитивне коже. Расхладите га у фрижидеру и нанесите га на лице.

И масна кожа може да се исуши. Хидиратантни гел брзо ће продрети кроз кожу и неће оставити сјај на површини. Посегните за њим двапут дневно, ујутру и увече, након чишћења лица. За чишћење коритите мицеларну воду јер мицеле извлаче масноће из коже попут магнета. Након тога, на акне нанесите препарат за уклањање акни са 2% раствора салицилне киселине. Гел можете да користите и за балансирање мешовите коже. Нанесите уобичајену хидратантну крему на образе и слепоочнице, а гел на масну Т-зону.

Средства против акни са исушујућим ефектом могу да погоршају стање масне коже.

За хидрирање коже

Око 35. године, кожа почиње да производи све мање природних масноћа, на њој се постепено манифестују боре, а долази и до губитка сјаја и исушености. Хидрирање коже постаје изузетно важно. Хидратантни гел, који садржи диметикон у основи, спречавају испаравање воде из коже. Пре него што се слој гела осуши, нанесите још слој хранљиве креме (с глицерином и церамидима). Тако ћете спречити одлив влаге.

Прочитајте још: Донесите ОВУ новогодишњу одлуку у вези кафе и 2021. године ћете бити срећније!

За освежавање мејкапа

Уколико ваша кожа изгуби свежину и здрав сјај до послеподнева, или коректор почне видно да се разлаже, ставите мало гела наврх прста и нежно га утапкајте преко мејкапа. То ће брзо освежити исушене пигменте и вратити кожи свежину, а притом неће покварити шминку.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas