Oglas
· · Komentari: 0
lice

Sve o gelovima za negu kože: Zašto su ispred krema?

Preparati za negu kože u gelu su lagani, nemasni, momentalno hidriraju i podmlađuju kožu. Ako vas još nismo ubedili, pogledajte šta kažu dermatolozi

1610464672_Depositphotos_392552732_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Na tržištu je sve više i više preparata u formi gela. Kozmetikolozi ih posebno cene zbog njihovih hidrirajućih svojstava. A hidriranje kože je izuzetno važno jer, isušena koža lica je glavni razlog za prevremeno starenje.

Zašto su gelovi dobri?

Kako izabrati dobar gel?
Eksperti naglašavaju da je veoma važno da izaberete gel s polimerima. Zato, pri kupovini, na listi sastojaka obavezno potražite dimetikon (dimethicone) ili vinil dimetikon krospolimer (vinyl dimethicone crosspolymer).

Gelovi ne sadrže masne, voštane sastojke koji kremama obezbeđuju teksturu. Ređe su koenzistencije imanje su masni od klasičnih hidratantnih krema, te se i lakše nanose na kožu. Zapravo, oni uopšte ne moraju da se utrljavaju. Budući da su na vodenoj bazi, dovoljno je da ih samo blago utapkate na lice. Vlaga će brzo prodreti u kožu, neostavljajući vidljiv film na površini.

Pročitajte još: Usvojite ovu naviku, izgledaćete BOLJE NEGO IKADA!

Za šta sve može da se koristi preparat u gelu?

Osim standardne upotrebe, u igri je još nekoliko opcija koji će osigurati različite benefite!

Foto: Deposit

Za balansiranje masne i mešovite kože

Za prevenciju iritacija i crvenila u slučaju osetljive kože
Gel može da zaštiti osetljivu kožu od delovanja snažnih antiejdž materija u kozmetici. Pre spavanja, najpre nalice nanesite antiejdž serum (s peptidima, faktorima rasta i vitaminom C), a onda i hidratantni gel. Na ovaj način, apsorpcija aktivih sastojaka antiejdž preparata biće sporija, a samim tim i mogućnost iritacije smanjena.Gelovi takođe mogu da ublaže crvenilo u sučaju izuzetno senzitivne kože. Rashladite ga u frižideru i nanesite ga na lice.

I masna koža može da se isuši. Hidiratantni gel brzo će prodreti kroz kožu i neće ostaviti sjaj na površini. Posegnite za njim dvaput dnevno, ujutru i uveče, nakon čišćenja lica. Za čišćenje koritite micelarnu vodu jer micele izvlače masnoće iz kože poput magneta. Nakon toga, na akne nanesite preparat za uklanjanje akni sa 2% rastvora salicilne kiseline. Gel možete da koristite i za balansiranje mešovite kože. Nanesite uobičajenu hidratantnu kremu na obraze i slepoočnice, a gel na masnu T-zonu.

Sredstva protiv akni sa isušujućim efektom mogu da pogoršaju stanje masne kože.

Za hidriranje kože

Oko 35. godine, koža počinje da proizvodi sve manje prirodnih masnoća, na njoj se postepeno manifestuju bore, a dolazi i do gubitka sjaja i isušenosti. Hidriranje kože postaje izuzetno važno. Hidratantni gel, koji sadrži dimetikon u osnovi, sprečavaju isparavanje vode iz kože. Pre nego što se sloj gela osuši, nanesite još sloj hranljive kreme (s glicerinom i ceramidima). Tako ćete sprečiti odliv vlage.

Pročitajte još: Donesite OVU novogodišnju odluku u vezi kafe i 2021. godine ćete biti srećnije!

Za osvežavanje mejkapa

Ukoliko vaša koža izgubi svežinu i zdrav sjaj do poslepodneva, ili korektor počne vidno da se razlaže, stavite malo gela navrh prsta i nežno ga utapkajte preko mejkapa. To će brzo osvežiti isušene pigmente i vratiti koži svežinu, a pritom neće pokvariti šminku.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas