Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
Пулсар Коре Еф-Икс-Кју-50

Термални модул за прецизно гађање у мраку (ФОТО)

Овај уређај представља комбинацију термовизијског монокулара и предњег додатка за дневни оптички уређај

1605204101_Pulsar-modul.jpg
Пулсар-модул - фото: “Пулсар”
Oglas

Белоруски произвођач оптоелектронике “Пулсар” у претходних неколико деценија изборио се за место на тржишту, понудом високог квалитета и умерене цене (наравно, у тој специфичној категорији производа). Овога пута, пажњу је привукао занимљивим уређајем који класичну, дневну оптику претвара у ноћни нишан високих перформанси. 

Пулсаров монокулар може да се користи из руке, фото: “Пулсар”

Прочитајте још: Иако је ОКО најсавршенији оптички инструмент, приликом нишањења јављају се значајна ограничења

Реч је о Термал Имеџин Модул Коре Еф-Икс-Кју-50 што је комерцијална ознака за модел ПЛ-76459. Овај монокулар можете да користите као осматрачки уређај “из руке” или да га преко мотажног прстена једноставно поставите на објектив оптике. 

ДН адаптери 

Адаптер служи као носач заштитног поклопца који штити оптику, фото: “Пулсар”

Адаптери са поклопцем се испоручују са комплетом уметнутих прстенова (избор уметнутог прстена дефинисан је спољним пречником кућишта објектива оптичког уређаја). Након уградње адаптер остаје стално на објективу оптичког уређаја што омогућава брзу инсталацију термалног или дигиталног додатка испред објектива. Током дана када се додатак не користи, адаптер служи као носач заштитног поклопца (приложен у пакету), који штити оптику. 

Брза трансформација 

Пулсар Еф-Икс-Кју-50 монтиран испред класичне оптике, фото: “Пулсар”

Монохроматски екран резолуције 640x480, ради на две батерије ЦР-123 са аутономијом од 4 сата, димензије су 190x65 мм, а маса 400 грама. Оптички зум је 4,1x а дигитални 2x. Минимална даљина за коришћење је 5 метара, а циљ висине 1,7 м у потпуном мраку видљив је на 1200 метара.  

Поглед кроз класичну оптику са термалним модулом, фото: “Пулсар”

Коришћење наставка не захтева од ловца промену положаја држања оружја или стила гађања. Мала тежина и величина поједностављују контролу и не утичу значајно на равнотежу пушке. 

Режими рада 

Мала маса и величина не утичу на равнотежу пушке, фото: “Пулсар”

Модул пружа могуђност три начина рада, сваки дизајниран да пружи најбољу могућу слику у одређеним условима гледања. Режими су следећи: “Стене” (појачани контраст), “Шума” (низак контраст) и “Идентификација” (побољшано приказивање детаља врућих објеката). 

Прочитајте још: Двоглед будућности (ФОТО)

Пулсаров термални модул, фото: “Пулсар”

Наравно, ове перформансе треба платити па је цена нешто испод 3.500 евра. За опрему овог типа, која испуњава и војне стандарде то је сасвим коректан износ. 

Драган Шапоњић 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas