Oglas
· · Komentari: 1
Pulsar Kore Ef-Iks-Kju-50

Termalni modul za precizno gađanje u mraku (FOTO)

Ovaj uređaj predstavlja kombinaciju termovizijskog monokulara i prednjeg dodatka za dnevni optički uređaj

1605204101_Pulsar-modul.jpg
Pulsar-modul - foto: “Pulsar”
Oglas

Beloruski proizvođač optoelektronike “Pulsar” u prethodnih nekoliko decenija izborio se za mesto na tržištu, ponudom visokog kvaliteta i umerene cene (naravno, u toj specifičnoj kategoriji proizvoda). Ovoga puta, pažnju je privukao zanimljivim uređajem koji klasičnu, dnevnu optiku pretvara u noćni nišan visokih performansi. 

Pulsarov monokular može da se koristi iz ruke, foto: “Pulsar”

Pročitajte još: Iako je OKO najsavršeniji optički instrument, prilikom nišanjenja javljaju se značajna ograničenja

Reč je o Termal Imedžin Modul Kore Ef-Iks-Kju-50 što je komercijalna oznaka za model PL-76459. Ovaj monokular možete da koristite kao osmatrački uređaj “iz ruke” ili da ga preko motažnog prstena jednostavno postavite na objektiv optike. 

DN adapteri 

Adapter služi kao nosač zaštitnog poklopca koji štiti optiku, foto: “Pulsar”

Adapteri sa poklopcem se isporučuju sa kompletom umetnutih prstenova (izbor umetnutog prstena definisan je spoljnim prečnikom kućišta objektiva optičkog uređaja). Nakon ugradnje adapter ostaje stalno na objektivu optičkog uređaja što omogućava brzu instalaciju termalnog ili digitalnog dodatka ispred objektiva. Tokom dana kada se dodatak ne koristi, adapter služi kao nosač zaštitnog poklopca (priložen u paketu), koji štiti optiku. 

Brza transformacija 

Pulsar Ef-Iks-Kju-50 montiran ispred klasične optike, foto: “Pulsar”

Monohromatski ekran rezolucije 640x480, radi na dve baterije CR-123 sa autonomijom od 4 sata, dimenzije su 190x65 mm, a masa 400 grama. Optički zum je 4,1x a digitalni 2x. Minimalna daljina za korišćenje je 5 metara, a cilj visine 1,7 m u potpunom mraku vidljiv je na 1200 metara.  

Pogled kroz klasičnu optiku sa termalnim modulom, foto: “Pulsar”

Korišćenje nastavka ne zahteva od lovca promenu položaja držanja oružja ili stila gađanja. Mala težina i veličina pojednostavljuju kontrolu i ne utiču značajno na ravnotežu puške. 

Režimi rada 

Mala masa i veličina ne utiču na ravnotežu puške, foto: “Pulsar”

Modul pruža moguđnost tri načina rada, svaki dizajniran da pruži najbolju moguću sliku u određenim uslovima gledanja. Režimi su sledeći: “Stene” (pojačani kontrast), “Šuma” (nizak kontrast) i “Identifikacija” (poboljšano prikazivanje detalja vrućih objekata). 

Pročitajte još: Dvogled budućnosti (FOTO)

Pulsarov termalni modul, foto: “Pulsar”

Naravno, ove performanse treba platiti pa je cena nešto ispod 3.500 evra. Za opremu ovog tipa, koja ispunjava i vojne standarde to je sasvim korektan iznos. 

Dragan Šaponjić 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas