Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Треба вам СПА ДАН? Када сазнате ово о САУНИ, размислићете још једном...

Пре него што се упутите у сауну, потребно је да знате све предности и мане овог третмана за потпуно опуштање тела и духа

1600979287_sauna.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Сауна не пружа могућност само за уживање и опуштање. Овај спа третман има бројне благодети на здравље и деце и одраслих, али доприноси и припремању организма за борбу са разним болестима.

Прочитајте још: Једите ДВА месеца по 12 ШЉИВА дневно: СМРШАЋЕТЕ и бити здрави као ДРЕН

Стручњаци наводе како се слузнице у дисајним путевима боравком у сауни јачају и постају еластичније. Осим тога, натапањем организма ствара се више антитела којима се боримо против болести.

Зато се сауна препоручује барем једном недељно. Ако одете само једном током зиме или пролећа, осећаћете се добро, али нећете постићи ефект јачања вашег одбрамбеног организма. 

Коме се сауна не препоручује
Сауну би требале избегавати пре свега особе са болестима срца и крвних судова, високим крвним притиском, болестима централог нервног система или тешким проблемима са кожом. У сваком случају је пре сауне добро да се посаветује са лекаром.  

Прочитајте још: Мама је ОТКРИЛА ТРИК: Овако ће ваша ДЕЦА појести СВЕ ПОВРЋЕ СА ТАЊИРА

Боравак у сауни у купаћем костиму се не препоручује јер би кожа на то могла реаговати лоше.

После сауне никада не скачите у хладан базен!

Такође, након сауне нипошто не скачите у хладан базен. Довољан ће бити скок под туш. У оним бољим саунама постоје и такозване просторије за опуштање у којима се тело може одморити.

Прочитајте још: ДИЈЕТА 80/20 - Ево зашто је звезде воле!

Оно што је битно да ојачате имунитет и опустите цело тело је да пронађите добру сауну, посаветујте се са стручњаком ако је потребно, понесите добру вољу и будите спремни на савршено опуштање које ће одморити ваш дух и тело.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas