Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МЕСО

Трикови и савети за НАЈМЕКАНИЈЕ ШНИЦЛЕ: 4 ТАЈНЕ искусних домаћица

Месо спремљено на овај начин биће укусније и мекше.

1622644989_steak-2975323_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Шницле су једно од омиљених јела - брзо се спремају, и могу се комбиновати са пиреом или поврћем.

Међутим, колико год да сте искусни у кухињи, с времена на време може се догодити да не испадну онако мекане и сочне како сте замислили.

Прочитајте још: Трик који ће вам олакшати живот! Одмрзните месо за 10 МИНУТА, уз помоћ кашичице шећера

Ово су савети и трикови за најмеканије шницле.

Како бисте добили укусне шницле, користите телеће или свињско месо које није много масно.

Пре припреме важно је да месо танко исечете и добро изллупате.

Како би месо било сочно, један дан пре припреме поређајте шницле у шерпу, посолите и зачините, попрскајте их са мало лимуновог сока, па поређајте и други ред шницли, и поново их зачините.

Шерпу са шницлама одложите у фрижидер да преноћи.

Кад је месо добро измаринирано, моћи ћете да га испржите у тигању без капи уља, а и пржиће се само неких 20 секунди – и једној и другој страни биће довољно по десетак секунди пре него што склоните шницле са ватре.

Одличне шницле можете спремити ако користите презле. Излупајте шницле, па их поспите зачинима и уваљајте их у презле. Сваку шницлу пропржите са обе стране.

Прочитајте још: Постаните МАЈСТОР за РОШТИЉ - уз помоћ ових ТРИКОВА одушевићете све пријатеље!

Уколико желите мекане шницле, спремите их са јајима. Излупане шницле посолите, зачините, додајте бели лук у праху и након тога их оставите да одстоје у претходно умућеним јајима. Потом их уваљајте у брашно, па их пржите на тихој ватри.

Шницле можете да спремите и у лиснатом тесту – све што је потребно јесте да месо увијете у лиснатно тесто и ставите да се пече у загрејаној рерни.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas