Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
САВЕТИ

СЕКС после короне је опасан! Доктор Миљко Ристић УПОЗОРАВА да не сме да траје ДУЖЕ ОД 10 МИНУТА

Они који се опораве од вируса бар 30 дана би морали да се чувају великих напора, каже др Ристић

1605804345_milojko.jpg
Фото: принтсцреен/ ТВ Пинк
Oglas

Пацијенти који су прележали коронавирус не би смели да воде љубав бар месец дана после опоравка од инфекције, упозоравају стручњаци.

Прочитајте још: Број МЛАДЕЖА на кожи показатељ је ризика за појаву МЕЛАНОМА

Уз то, сам однос не сме да буде жесток и не би требало да траје дуже од десет минута, јер у супротном може у великој мери да погорша постојеће стање и доведе до озбиљних срчаних обољења, па чак и смрти. Због свега овога стручњаци саветују да се примењују мање напорне позе.


Кардиохирург проф. др Миљко Ристић објашњава да ковид-19 у зависности од тежине клиничке слике оставља разне последице у организму, а једна од посебно угрожених група јесу срчани болесници и особе са високим крвним притиском, па преурањена активност и узбуђење, као и други физички напори само би могли да погоршају стање пацијента.

 

Савети:
1. Упражњавајте само позе које не захтевају велики напор

2. Четири недеље после прележане инфекције избегавајте вођење љубави
3.  Однос не сме да буде дужи од 10 минута
4.  Посаветујте се са лекаром пре ступања у односе
Савети:

- Без обзира на степен оштећења срца и тежине клиничке слике короне, пацијент не би требало да има сексуалне односе бар четири недеље после прележане инфекције. Сам однос не сме да буде напоран и не би требало да траје дуже од 10 минута. С временом, како опоравак напредује, повратак сексуалним активностима може и да побољша здравље болесника, али мора стрпљиво. Значи, прво опоравак, па онда вођење љубави - каже Ристић.

Он додаје да после прележаног вируса следи опоравак под надзором лекара, а његова дужина зависи од основне дијагнозе и потенцијалних оштећења изазваних ковидом-19.

- Коронавирус уништава у мањем или већем обиму ћелије срца, односно срчаног мишића, што доводи до његовог слабљења, а све то проузрокује умор, недостатак кондиције, слабу покретљивост. Да би се човек потпуно опоравио, мора да прође од неколико недеља до неколико месеци. Тако и повратак нормалном животу, укључујући и вођење љубави, зависи од опште клиничке слике и мери се у недељама - објашњава Ристић, и додаје да повратак нормалном животу мора да буде под надзором лекара. На основу прегледа ултразвуком који показује снагу срчаног мишића, доктор може да процени како пацијент треба да се понаша и чега да се лишава ради свог здравља.

Прочитајте још: Ординације су ПУНЕ: Корона није "убила" прехладу и остале болести

 

Без егзибиција

Психијатар Јован Марић рекао је да највећи ризик имају мушкарци од око 50 година који су прележали коронавирус а имају млађе љубавнице, јер желе да се доказују и тако често долази до инфаркта.

 

Пожељне позе:
 - "Уморни косач" ако је мушкарац имао корону
 -  "Мисионарска" ако је жена имала корону
Пожељне позе:

- Највећи опрез саветујем успешним пословним људима који су прешли педесету а имају млађе љубавнице. Ту често долази до тога да се занесу изнад својих могућности како би се доказали и онда добију инфаркт. Због тога апелујем на њих да не праве егзибиције у кревету и да се ману доказивања барем неколико месеци након прележане короне - наводи Марић.

Поза "уморни косач" за мушкарце

Јован Марић за парове предлаже неколико поза у којима се најмање замара и у којима је најмањи притисак за срце.

- Ако је мушкарац прележао коронавирус, најбоља поза је "уморни косач". Мушкарац лежи на леђима са рукама савијеним испод главе, док је жена на њему. Уколико је жена била заражена, најбоља је "мисионарска" поза како би сав терет замора пао на мушкарца који је изнад партнерке. У случају да су оба партнера прележала коронавирус, саветујем бочну позу или "са стране", како неки зову, јер се тако најмање умара - објашњава Марић.

Он саветује све који су прележали коронавирус да се за прво време уздрже од класичног вођења љубави јер постоје и други начини да се ужива са партнером и доживи врхунац.

Прочитајте још: Какве ПОСЛЕДИЦЕ корона оставља на мозак?!

- Не морате да водите љубав да бисте уживали једно у другом и имали оргазме. Постоје бројни други начини да партнери задовоље једно друго, а да се нимало не замарају. Примера ради, орал који сви воле и није нимало напоран, тако да га топло препоручујем свима који су скоро прележали коронавирус - јасан је Марић.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas