Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Значење ЦВЕЋА у букету: Тумачење основних боја, научите шта вам поручују!

Одавно је познато да цвеће има свој "језик" и када га поклањамо другима, можемо да га искористимо како бисмо пренели суптилну поруку.

1632915030_bouquet-g75869ceb8_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј
Oglas

У тексту ћемо вам представити значење основних боја цвећа, како бисмо вам помогли да направите букет са жељеном поруком.

Прочитајте још: Многи носе ОВУ амајлију, а не знају шта значи! (ФОТО)

Значење боја цвећа

Црвена боја: Црвене нијансе најчешц́е повезују са осећајем истинске љубави и страсти, оне се такође могу користити за изражавање поштовања, жеље и храбрости. Црвене руже су класик са којим нећете погрешити, и већина људи се управо за њих одлучује када желе да искажу своја најдубља осећања.

Ружичаста боја: Нежне ружичасте нијансе говоре о нежности, срећи и љубави. Романтична цветна боја, која је такође симбол грациозности и невиности.

Плава боја: Нијансе плаве боје доносе спокој, отвореност и мир. Уколико некоме пошаљете цвеће у овој боји, дајете му знак да треба успорити, и дозволити себи опуштање и ослобађање од стреса.

Бела боја: Може указивати на поштовање, понизност, чистоћу и невиност, док истовремено може изражавати саосећање са ожалошћенима у случају смрти. У зависности од врсте цветова које одаберете, букет белог цвећа може бити храбар и брилијантан, али и нежан и суптилан.

Жута боја: Синоним за срећу и радост. Ова боја симболизује чврсте везе и пријатељства, успех и понос. Радост је такође једно од главних значења, јер је то један од осећаја за које се каже да жута боја изазива, супротно од већинског мишљења које се везује за жуте руже (многи их сматрају симболом љубоморе).

Наранџаста боја: Ова боја је храбра, страствена и пуна живота, па није ни чудо што цвеће у овој боји говори о ентузијазму, узбуђењу и бујности.

Зелена боја: Означава оптимизам обнове, пролећа и младости. Зелено цвеће у букету такође исказује жеље за добрим здрављем.

Љубичаста боја: Важи за краљевску боју, јер симболизује достојанство, традицију и успех, а букет са љубичастим цвећем може бити симбол дивљења и обожавања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas