· · Коментари: 0
ЛЕКОВИТО

На дрвећу путоказ, у средини ИКОНЕ И КРСТ: На СОФИЈИНЕ ИЗВОРЕ долази цела Србија, а сви верују у ЈЕДНО (ФОТО)

У потрагу за енергетским местом у Срему о коме се одавно прича, али никада није званично потврђено као такво, одлазе људи широм Србије и иностранства.

1598271564_sofijini-izvori-2011-2019-03.jpg
Фото: Војислав Данилов

- Молимо посетиоце овог енергетског и високодуховног места да у највећој тишини и миру бораве у њему, као и са поштовањем и захвалношћу према духовним светлостима који се ту налазе и исцељују ауре и тела посетилаца. Зажмурити, опустити се, испразнити све мисли и препустити се, уз молитве, духовним енергијама за исцељење - овако звучи добродошлица на Софијине изворе, залепљена на једном од фрушкогорских стабала, тамо где се из Лежимира избија на Партизански пут.

Многима су Софијини извори последња станица наде за излечење од најразличитијих болести - од проблема са леђима и зглобовима до срчаних и нервних обољења.

Прочитајте још: Био је ОМИЉЕН СРПСКИ ВЛАДАР: Деспот Стефан је СПАВАО ОКОВАН и ноћу ШЕТАО по селу, а разлог се и данас ПРЕПРИЧАВА (ФОТО)

Упутство Фото: В. Данилов

Путника-намерника је све више, па Софијини кругови, смештени на извору магнетног поља, никада нису празни. Не прође ни дан да их не испуне тихе молитве људи који верују у чудесну моћ под липама.

Изворе је прва открила Софија Милановић.
Постоје три поља
- Сваког дана навигирам људе из разних крајева како да стигну до  лечилишта. Када видим таблице јасно ми је да их је мука натерала. Не питам зашто су ту, али ми неко од њих сам каже да има реуму, болове у леђима, притисак или мултипла склерозу. Не знам како то функционише, али не би толико људи долазило да нема нечег моћног у тим круговима - прича Милан, додајући да су отворена три поља - мир, светлост и ствараоца.

Магнетну коту међу листопадним дрвећем Фрушке горе наводно је још давно открила извесна Софија Милановић, по коме је тај потез добио име. Аутомобили у низу усред ничега јасан су знак сте на траженој одредници.

Док стоји у кругу осећа трнце у ногама...

- Ја сам из околног Дивоша, сваког дана довозим жену, јер има реуматских проблема и тврди да јој је боље откако смо почели да долазимо. Каже да, док стоји у тим круговима, осећа трнце у стопалима, као пријатну вибрацију и одмах јој буде боље. Наводно јој се покрене циркулација и умину јој  несносни болови. Годинама се лечила код лекара, али јој ништа није помогло - каже Дивошанин.

Пут за изворе Фото: В. Д.

Прочитајте још: ДВЕ године су путовали до СРБИЈЕ, а када је дошла ЦРВЕНА АРМИЈА уништили су ОФИЦИРСКЕ униформе (ФОТО/ВИДЕО)

У даљини је младић који тешко хода. У пратњи је девојке. Корача ка извору, пут му је, види се, добро познат.

- Виђам га свакодневно, исћаскамо се успут. Мислим да има мултипла склерозу, али чини ми се да боље хода у последње време. Некако је ведрији и оптимистичнији. Каже да му прија боравак на Софијиним изворима - прича нам човек.

Не треба носити мобилни телефон на изворе!

На уласку у шуму поздравља нас текст добродошлице и молба да Софијиним круговима приступимо у миру. Једна жена нам саветује да се вратимо и оставимо мобилни телефон у ауту, јер није препоручљиво да се на магнетно поље иде са апаратом који зрачи. Других предуслова, а ни препорука, нема. Инсистира се само на тишини, па људи у околини приметно шапућу.

На дрвету је путоказ Фото: В. Данилов

Прочитајте још: Марковићима су деца умирала, па су Живомира оставили на РАСКРСНИЦИ: Њиховим путем су кренули и остали (ФОТО)

На дрвећу је урезан путоказ, стрелице које показују како да се, кроз лавиринт стабала, стигне до места чуда. Главни извор је "опасан" кочићима, а у средини направљеног круга се налази крст са иконама.

Очита се Оченаш, прекрсти и пољуби крст.

Ту је и упутство за употребу - прво се очита молитва Оченаш, прекрсти и пољуби крст, а онда се затворе очи и до 20 минута медитира. На стаблу поред су закачене иконе, које људи сами остављају. И љубе их. Свако погледом тражи свог омиљеног свеца. Овде по исцељење подједнако долазе и атеисти.

И стари и млади у кругу
Вера у исцељење не зна ни за године. У нади да ће им двадесетминутно стајање међу липама и буквама Фрушке горе помоћи да се излече, на Софијине изворе долазе подједнако и млади и стари. Сви су у истом кругу.
Долазе и атеисти...

- Не могу да кажем да сам верник. Најважније је да човек има веру да му нешто може помоћи и да следи упутства. Ко не верује, не може му бити боље. Мени је лакше откако долазим, нисам нервозан и престале су ми несносне главобоље. Чак је и жена приметила да сам боље воље и да се више смејем - каже кроз осмех Ненад из Крушевца.

Прочитајте још: Мистерија Хртковаца БРУЈИ СРБИЈОМ: После ЗЛАТНЕ КАЦИЦЕ, лопови ПЉАЧКАЈУ римске виле под окриљем ноћи и траже БЛАГО (ФОТО)

Неки се позивају на фактор поновног сједињења са природом и њену лековитост којој не треба појашњење. Неки кажу да су свесни да је то можда плацебо ефекат, по којем је довољно да се верује да нешто помаже, па да се човек осећа боље.

Плацебо, кватна физика, моћ природе...

Има и оних који се позивају на квантну физику, али не умеју да објасне како тачно она ради на овом потезу. Код неких се објашњење своди на духовну моћ Фрушке горе, уз нагласак да није случајно што је називају српски Атос. Сви су сагласни у једном - да ће се вратити на (свето) фрушкогорско место наде и да ће бити излечени.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.