Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

10 НАЈЈАЧИХ СУЈЕВЕРЈА: Ево због чега је добар знак ако вам на пут изађе ЦРНИ ПАС

Многа сујеверја се баве важним догађајима у животу особе као што су рођење, улазак у одрасло доба, брак, трудноћа и смрт. Већина сујеверја укључује обезбеђивање среће, избегавање лоше среће или стварање добрих ствари

1646941494_divination-g913bb8520_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Постоји бескрајан број сујеверја. Неки су добри, неки лоши, а неки су само неутрални.

Нека од ових сујеверја потичу из наших градова или места, док друга имају своје порекло у страној земљи и усвојена су без икаквог рационалног разлога. У сваком случају, једно је сигурно, сујеверја имају прилично значајну моћ над нама. Представљамо вам листу најпознатијих.

Прочитајте још: Нађите МОТИВАЦИЈУ за неколико минута: 5 трикова који ће вас натерати да се ПОКРЕНЕТЕ

Најпопуларнија сујеверја на свету

  1. Најчешће и најстарије сујеверје је црна мачка. Сматра се лошом срећом ако вам црна мачка пређе пут. Према сујеверу, ако вам црна мачка пређе пут, она ствара препреку зла и одсеца вас од Бога и Неба. Црна мачка се сматра мењачем облика који је способан да се трансформише у вештицу или неку врсту демона.
  2. Потпуно супротно црној мачки је црни пас. Ако вам црни пас пређе пут, то је срећа.
  3. Укрштање прстију пре почетка испита или пре проглашења резултата је најчешће сујеверје на испитима.
  4. У Северној Америци се број 13 избегава по сваку цену. Северноамериканци су дали све од себе да елиминишу број 13 до те мере да прескакање непостојећег 13. спрата у згради више не изазива много размишљања или питања. Скандинавци су веровали да је број 13 'зао' јер је њихових 12 полубогова придружио 13. зли. У Библији је речено да је Христос разапет у петак и да је број гостију на Тајној вечери био 13. У ствари, да ли сте знали да је 'петак 13.' дијагностикована као фобија која се зове параскевидекатриафобија?
  5. Једење скуте пре изласка на нови посао или испит доноси срећу.
  6. Ако неко кине непосредно пре него што почнете или нешто урадите, сматра се лошим знаком
  7. Ако вам капак пулсира, то може бити знак предстојеће среће или несреће у зависности од тога да ли је у питању лево или десно око.
  8. Коришћење исте оловке на свим испитима је још једно популарно веровање. Према овом веровању, ако користите туђу оловку или неку другу оловку, нећете добро проћи на тесту. Неки студенти долазе раније на испит да би седели на одређеним местима у сали где се осећају срећним. Други спавају са уџбеником под јастуком, надајући се да ће упијати информације док спавају. Неки верују да ће новчић у левој чарапи, додирујући табан, помоћи у смањењу напетости пре испита.
  9. У Азији, број 4 изазива страх и нервозну анксиозност.
  10. Потковица и детелина са четири листа такође су амајлије за сујеверје.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas