Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

7 знакова да вас неко лаже: Ево како да препознате мале сигнале

Када сретнете некога за кога сумњате да нешто крије од вас, обратите пажњу на говор тела

1712312228_shutterstock_1702602871.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Неки знакови могу показати да не треба да да верујете ономе што каже. Људи могу да контролишу оно што говоре, али теже им је да контролишу поруке које њихово тело шаље током разговора. Говор тела вам заправо помаже да кажете да ли је особа са којом разговарате искрена или не, а неки знаци посебно могу указивати на неискреност. Како да откријете да ли вас вас неко лаже?

Избегава контакт очима

Ако приметите да вас особа са којом разговарате не гледа у очи, већ у леви или десни угао очију, можда вас лаже. Немојте се поколебати ако погледа доле. То се дешава када особа покушава да се сети нечега.

Гледа у свој телефон

Када је особа на свом телефону више него обично током састанка, то може значити да се нечега плаши или брине о порукама које би могле добити.

Одржава физичку дистанцу

У принципу, исрени људи (посебно парови) седе близу једни другима током разговора, а људи који имају шта да крију или их не занима оно што чују држе физичку дистанцу.

Ненормално трепће

Ако особа трепће ретко или чешће него што је нормално, то може указивати на то да покушава да се претвара да је нешто што није – то може бити или лажна заинтересованост или лаж.

Руке и ноге држи прекрштене

Прекрштање руку и ногу јесте техника којом покушава да се заштити од нечега, можда од искреног мишљења саговорника. Супротно томе, испружене руке и ноге могу показати да особа покушава да преузме контролу над разговором и манипулише саговорником.

Превише гестикулира

Неки људи имају тенденцију да превише гестикулирају када желе да истакну поенту у разговору и прескачу аргументе који би вас заиста занимали.

Повећава висину гласа

Често људи који лажу имају тенденцију да користе виши тон гласа. Ако сумњате да би вас неко могао преварити, обратите пажњу и на тај детаљ.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas