· · Komentari: 0
MRAČNA TAJNA

Ako vidite muškarce sa obojenim noktom, evo SKRIVENOG ZNAČENJA

Muškarci su primećeni kako hodaju unaokolo sa jednim nalakiranim noktom na ruci.

1633698985_Depositphotos_126635602_XL.jpg
FOTO: Depozit

Pomislili biste da je ovo iznenadni trend ili još jedna smešna hipsterska moda kojoj su se neki momci pridružili, ali iza toga stoji mnogo mračnije značenje koje drugi moraju znati.

Nokat na jednoj ruci koji muškarci izaberu da lakiraju može varirati, zajedno sa njegovom bojom. Neki momci čak biraju i specifičan dizajn na vrhu, ali značenje koje ima, bez obzira na dizajn, ostaje isto.

Pročitajte još: Ko je, u stvari, DRVENA MARIJA? Evo kako je nastao čuveni srpski izraz

Sudbonosan susret u Kambodži

Ovaj trend, samo za muškarce, započeo je u Australiji, ali se proširio i po Americi. Prvi čovek iza pokreta koji je lakirao nokte i preneo ideju bio je Eliot Kostelo, koji je upoznao devojčicu po imenu Tea dok je putovao sa svojom humanitarnom organizacijom.

Između Eliota i Tee stvorila se posebna veza, koja ga je inspirisala da osnuje pokret

Eliot i posada sleteli su u Kambodžu da vide kako bi mogli uticati na ovo neprivilegirano područje. Mlada seljančica ostavila je najveći utisak na Eliota, koji je shvatio da je problem mnogo veći od Kambodže i utiče na decu širom sveta, posebno u Americi.

Foto: Piksabej

Kada je upoznao Teu, imao je običaj da se igra sa njom i radi stvari koje su njoj zabavne. Za ovu devojčicu to je bilo farbanje noktiju. Lakirali su jedno drugom nokte dok su se upoznavali i pričali o svojim životima.

Pročitajte još:Evo u kojoj zemlji se godine broje drugačije!

Saznao je da je bila seksualno zlostavljana. U tom trenutku između ovog čoveka i devojčice stvorila se posebna veza i dok mu je stavljala lak na jedan nokat, rekao joj je da će uvek ostaviti taj prst ofarban da bi je se setio, što je takođe značilo da će se sećati njenog bola.

Ideja je zaživela širom sveta

Eliot je nakon toga dobio ideju na proširi svest o ovom problemu, posebno mežu muškarcima, radi bezbednosti dece od seksualnih zlostavljača. Tada je osmislio projekat koji ohrabruje muškarce da postanu #PolishedMan lakirajući jedan nokat nedelju dana.

Taj nalakiran prst na ruci predstavlja 1 od 5 dece koja će tragično biti žrtva seksualnog nasilja u nekom trenutku svog života.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.