Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Десет погрешних уверења која би требало да ОДБАЦИТЕ: Живот ће вам постати лепши

Већина људи живи са погрешним уверењима због којих нису срећни

1675084992_shutterstock_1145357843.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Понекад се морате осећати мало сломљено како би схватили да никад нећете бити заиста сломљени. Понекад морате упознати пуно људи који вам се свиђају пре него што пронађете особу коју волите. Понекад морате узети добро с лошим, знајући да се те лекције, на крају, исплате.

У животу наилазимо на читав низ устајалих идеја о томе шта је наводно у реду, а шта није у реду. Чујемо неке ствари тако често да их аутоматски прихватамо као истину.

Будући да су многе од тих ствари негативне, кад се ‘закачимо’ на њих, могу нас притискати годинама, пише Атма.хр.

Лаж број 1: Сам значи усамљен

‘Сам’ не значи увек усамљен и бити у ‘вези’ не значи увек бити срећан. Самоћа никада неће узроковати толико усамљености као погрешан однос. Ако ситуација није добра и осећај није какав би требало да буде, направите паузу и проведите неко време с бројем један –  са самим собом.

Пронађите се. Цените сопствену вредност. А следећи пут када будете у вези која тоне, бићете спремни да отпливате на сигурно.

Лаж број 2: Срећа долази када имате све што желите

Бити срећан не значи не желети више, то значи да сте захвални за оно што имате и стрпљиви за оно што тек долази. Понекад смо толико заокупљени покушајем постизања нечега великог да не примећујемо мале ствари које живот чине магичним.

Дакле, ценимо данас за све што је вредно. То су ‘добри стари дани’ који ће вам недостајати у годинама које долазе.

Лаж број 3: Бол је нешто што се може видети

Никад не потцењујте бол особе, јер свако се бори. Неки људи су једноставно бољи у скривању истог од других. Ви не знате шта се догађа иза затворених врата.

Осуђивање других је непотребно губљење времена и енергије. Ако имате времена за осуђивање других људи, имате превише времена. Оставите то иза себе и учините нешто смислено.

Лаж број 4: Живот би требало да функционише на одређени начин

На крају нас само наше сопствене мисли повреде. Осећамо оно што осећамо, а ако се искрено позабавите тим осећањима, то би могло да буде исцељујуће. Имамо слободу да изаберемо како желимо да реагујемо на све што нам живот доноси.

Немојте размишљати о томе како би ваш живот требало да изгледа и прихватите прави живот који покушава да направи свој пут у вашој свести. Промените оно што можете променити, промените своје мисли о томе шта не можете мењати и крените даље у миру.

Лаж број 5: Ви би требало да функционишете на одређени начин

Када престанете да се упоређујете с другим верзијама себе, стварним или замишљеним; када престанете да упоређујете себе с другим људима, стварним или замишљеним; то је тренутак кад схватите шта је прави мир, а не замишљен.

Лаж број 6: Само неколико привилегованих особа могу живети диван живот

Ако се свако јутро пробудите и кажете: „Да, данас ће бити сјајан дан.“ И свако послеподне нађете разлог да кажете: „Да, данас је сјајан дан.“ И сваке ноћи нађете разлог да кажете: „Да, данас је био сјајан дан.“, онда …

Онда ћете се, једног дана, у будућности осврнути, насмешити на успомене и рећи: „Да, живео сам сјајан живот.“

Предивна поента, зар не?

Лаж број 7: Тешка времена су непотребна

Понекад ствари морају да буду лоше пре него што могу да буду добре. Понекад морате да пустите погрешне људе да оду пре него прави људи дођу. Понекад се морате осећати слаби како би знали како је то заиста бити јак.

Понекад се морате осећати мало сломљено како би схватили да никад нећете бити заиста сломљени.

Понекад морате упознати пуно људи који вам се свиђају пре него што пронађете особу коју волите. Понекад морате да узмете добро с лошим, знајући да се те лекције, на крају, исплате.

Лаж број 8: Бити јак значи не осећати бол

У стварности, најјачи људи су они који осећају бол, прихватају је и уче из ње.

Треба имати храбрости да затражите паузу, пустите сузу, отресете прашину са себе, а затим се вратите натраг у ринг, спремни за борбу као да се никад пре нисте борили.

Лаж број 9: Можете варати

Осетите љубав пре него кажете: „Волим те.“ Осетите захвалност пре него кажете: „Хвала ти.“ Осетите понизност пре него кажете: „Жао ми је.“ Осетите опрост пре него кажете: „Опраштам.“

Када осетите пре него што кажете, потребно је мање речи и оне долазе директно у срце вашег односа.

Лаж број 10: Сањарење је губљење времена

Највећи дарови су они невидљиви очима, они које осећамо дубоко у срцу. Оно што можемо да видимо је обично само мали део онога што је могуће.

Машта нам пружа могућност да видимо шта је испод површине – да замислимо оно што је битно, али невидљиво оку. Негде, нешто невероватно чека да се открије, само морате сањати довољно велико да то и откријете.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas