Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет навика које треба да избацимо како бисмо били срећнији: У чему свакодневно грешимо

Срећа је основна и највећа људска жеља. Наравно да не можемо сви да будемо пуни радости у сваком тренутку. Често прибегавамо избегавању патњи и бола јер то посматрамо као једини пут за срећу

1705676564_shutterstock_2299747523.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Шта ако бисте могли да постигнете срећу потпуно независно? Да се не ослањате ни на кога, већ да буде у вашим рукама, под контролом. Избаците ових 5 навика ако желите да будете срећни.

1) Узимање ствари здраво за готово

Било да се ради о крову над главом, укусном оброку који сте управо појели или прелепом погледу на природу са вашег прозора, будите захвални на ономе што имате, а то захтева промену начина размишљања.

2) Поређење себе са другима

Ово је класична негативна навика. Сви смо били тамо.Видети свог комшију како се зауставља у сјајном новом ауту или гледати свог колегу како добија то велико унапређење пре вас.Ви природно почињете да упоређујете свој живот са њиховим.

Морате да схватите да смо сви јединствени и посебни и да у томе лежи наша моћ. Бесмислено је да правите поређење са другима јер немате представу кроз шта су морали да прођу да би стигли тамо.  Уместо тога, размислите о томе овако. Једина особа са којом се такмичите сте ви сами. Упоређујте се са својом верзијом од јуче и трудите се да будете бољи и успешнији у односу на пре.

3) Мањак физичке активности

Вожња бицикла, дизање тегова у теретани или чак само ходање могу да имају невероватно позитиван ефекат на ваше благостање, поручују са сајта Хацк Спирит.Вежбање вас доводи у боље расположење, бољег сна, па чак и побољшава самопоуздање. 

4) Живот у прошлости

Можда повремено прелиставање неких старих фотографија и није најгора ствар на свету.Али ако ухватите себе да размишљате више о прошлости него о садашњости, морате да престанете.Стоици схватају да је садашњи тренутак све што је заиста важно. Не можете променити прошлост и не можете предвидети будућност, зато се фокусирајте на оно што можете да контролишете.Када схватите ову једноставну идеју, то може бити прилично ослобађајуће.

Размислите о томе на тренутак.Брига, анксиозност, стрес, па чак и депресија су обично стања ума изван садашњег тренутка.Можда вам је непријатно због нечега што се догодило током дана, или сте забринути како ћете платити кирију овог месеца.Уживање у тренутку ублажава све ово.Медитација је одличан начин да вежбате да будете у садашњости. Фокусирајте свој ум на своје дисање, собу у којој се налазите, звукове које можете чути.

5) Потреба да други потврде колико вредите

Ову навику је можда и најважније да избаците, јер је кључна за остваривање среће. Тражење спољне валидације значи да се ослањате на друге да потврде вашу вредност. Било шта, од тражења комплимената и жудње за лајковима на Инстаграму до куповине скупих производа да бисте импресионирали пријатеље.Обично је то због недостатка самопоуздања.

Другим речима, осећате се неадекватно па вам је стално потребна пажња других. То може бити зато што сте имали ускраћену пажњу у детињству или сте доживели неку врсту трауме.Постоји још један начин. Узмимо за пример будистичке монахе, можемо доста тога научити од њиховог једноставног начина живота. Имају за циљ да буду слободни од жеље и свакодневно практикују зен медитацију. Проналажење мира је срећа.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas