Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

ДРУШТВЕН, доминантан или ИСКРЕНИ ОСМЕХ? Научите да их ПРЕПОЗНАТЕ

Осмех је лековит и одсликава стање нашХАе душе, али психолози тврде да није сваки исти и да могу да се поделе у три основне категорије - осмех истинског уживања, друштвени осмех и осмех доминације.

1596978911_Depositphotos_30404007_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Оваква класификација је обављена на основу истраживања америчког универзитета Висконсин и ирског Квин.

Прочитајте још: Овде сунцобран и лежаљке НЕ ПЛАЋАТЕ, хране има КОЛИКО ЖЕЛИТЕ, а за децу је све БЕСПЛАТНО (ФОТО)

Прочитајте још: Жене живе дуже од мушкараца тек од 19. века, а знате ли шта је томе ПРЕТХОДИЛО?

Прва врста је препознатљива по начину на који допире до очију других људи. Стручњак за говор тела, невербалну комуникацију и препознавање емоција на лицу, амерички психолог Дејвид Мацумото, истиче да осмех истинског уживања подиже углове усана и активира мишиће око очију. Изражава позитивне емоције као што су узбуђење и забава.

Друштвени осмеси, који се још називају пригодним и без емоција, не активирају мишиће у регији ока. Реч је о помало напетом осмеху, без показивања зуба. Они играју важну улогу у исказивању љубазности и отворености према људима који вас окружују.

Друштвени осмех не активира мишике око ока

И на крају, доминантан осмех, карактеристичан је за управљање друштвеном хијерархијом и статусом. Код ове врсте се подижу обрве и образи, али осмех губи симетрију, па некад више личи на подсмех.

Прочитајте још: Када сте последњи пут урадили нешто по ПРВИ ПУТ? Ово ЛЕТО је прави тренутак за нешто ДРУГАЧИЈЕ

Док се прве две категорије осмеха сматрају пријатним и позитивним, доминантни то дефинитивно нису. Они се повезују са супериорношћу, самопоуздањем и хвалисањем.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas