Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Идеалне боје одеће на за разговор за посао: У њима ћете зраћити самопоуздањем, али једну би требало да избегнете

Разговор за посао носи са собом бројне недоумице са жељом да оставимо што бољи утисак и баш ми будемо ти које ће касније позвати

1688039995_profimedia-0168410047.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Први утисци су важни, а пема Форбсу, имамо наводно само седам секунди да оставимо добар први утисак. Са том статистиком је сваки детаљ важан. Тако долазимо и до теме одабира одеће у којој ћемо се осећати самопоуздано што је важан детаљ. Одабир одец́е са правом бојом омогуц́иц́е вам да пренесете своју енергију на најбољи начин.

Боје на разговору за посао

Плава

Ако сте љубитељ плаве боје, онда имате срец́е. Плава је међу првим бојама које можете да бирате ако идете на разговор за посао. Плава боја говори да сте стабилна особа од поверења која показује уредност. У историји, плава је играла велику улогу у представљању одређених квалитета. На пример, у средњем веку, плава боја у вашој гардероби је сигнализирала да сте богати и моц́ни, пише Тхе Лист. Такође, обратите пажњу да изаберите плаву која добро стоји вашој кожи. Топли тонови коже изгледају најбоље у тамноплавој, плавој боји или зеленој боји.

Сива

Сива боја може да изгледа помало досадно, али се може упарити са вец́ином других боја. Сива боја симболизује вашу способност да будете рационални и тачни у ситуацијама решавања проблема. У психологији боја, сива представља уравнотежен поглед и непристрасност.

Бела

Бела је основна боја коју треба користити као неутралну у гардероби током свих годишњих доба. Бела боја показује да сте изузетно организовани и избирљиви када су детаљи у питању. Такође, ношење белог значи да сте вероватно пажљива особа.

Црна

У свету психологије боја, црна је често боја коју повезујемо са отменошц́у и снагом, које су одличне особине за лидера. Црна се лако може упарити са било којом другом бојом. Ако желите да буде једноставно, црна хаљина која иде до колена је скроман и класичан избор. Када се пријављујете за више уметничке улоге у компанији, играње бојама може бити од користи.

Уколико сте више за јаче боје жути и љубичасти детаљи могу да делују изузетно пријатно на розговорима за посао, док се препоручује да се наранџаста избегава јер делује претенциозно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas