Oglas
· · Komentari: 0

Idealne boje odeće na za razgovor za posao: U njima ćete zraćiti samopouzdanjem, ali jednu bi trebalo da izbegnete

Razgovor za posao nosi sa sobom brojne nedoumice sa željom da ostavimo što bolji utisak i baš mi budemo ti koje će kasnije pozvati

1688039995_profimedia-0168410047.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Prvi utisci su važni, a pema Forbsu, imamo navodno samo sedam sekundi da ostavimo dobar prvi utisak. Sa tom statistikom je svaki detalj važan. Tako dolazimo i do teme odabira odeće u kojoj ćemo se osećati samopouzdano što je važan detalj. Odabir odeće sa pravom bojom omogućiće vam da prenesete svoju energiju na najbolji način.

Boje na razgovoru za posao

Plava

Ako ste ljubitelj plave boje, onda imate sreće. Plava je među prvim bojama koje možete da birate ako idete na razgovor za posao. Plava boja govori da ste stabilna osoba od poverenja koja pokazuje urednost. U istoriji, plava je igrala veliku ulogu u predstavljanju određenih kvaliteta. Na primer, u srednjem veku, plava boja u vašoj garderobi je signalizirala da ste bogati i moćni, piše The List. Takođe, obratite pažnju da izaberite plavu koja dobro stoji vašoj koži. Topli tonovi kože izgledaju najbolje u tamnoplavoj, plavoj boji ili zelenoj boji.

Siva

Siva boja može da izgleda pomalo dosadno, ali se može upariti sa većinom drugih boja. Siva boja simbolizuje vašu sposobnost da budete racionalni i tačni u situacijama rešavanja problema. U psihologiji boja, siva predstavlja uravnotežen pogled i nepristrasnost.

Bela

Bela je osnovna boja koju treba koristiti kao neutralnu u garderobi tokom svih godišnjih doba. Bela boja pokazuje da ste izuzetno organizovani i izbirljivi kada su detalji u pitanju. Takođe, nošenje belog znači da ste verovatno pažljiva osoba.

Crna

U svetu psihologije boja, crna je često boja koju povezujemo sa otmenošću i snagom, koje su odlične osobine za lidera. Crna se lako može upariti sa bilo kojom drugom bojom. Ako želite da bude jednostavno, crna haljina koja ide do kolena je skroman i klasičan izbor. Kada se prijavljujete za više umetničke uloge u kompaniji, igranje bojama može biti od koristi.

Ukoliko ste više za jače boje žuti i ljubičasti detalji mogu da deluju izuzetno prijatno na rozgovorima za posao, dok se preporučuje da se narandžasta izbegava jer deluje pretenciozno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas