Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Иза ЧУВЕНОГ хита групе "Квин" крије се потресна прича: Певач ју је отпевао готово НЕПОКРЕТАН, док се борио са ОПАКОМ болешћу (ВИДЕО)

Фронтмен групе, Фреди Меркјури, је у тренутку извођења живео своје последње дане

1668942420_Foto-Profimedia-Kvin.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Легендарна група Квин једна је од најпопуларнијих рок бендова који је икада постојао. Иако су током каријере направили многе хитове једна песма се посебно извојила. “Тхе Схоw Муст Го Он” (“Шоу се мора наставити”) је песма групе Квин са њиховог албуна “Иннуендо” из 1991. године.

Постала је једна од најпознатијих песама која је обележила читаву једну генерацију, пише Историјски забавник.

Иако важи мишљење да ју се написао Фреди Меркјури и да она представља његову опроштајну песму, то је само делимично тачно. У ствари, основу је написао гитариста Брајан Меј, инспирисан управо Меркјуријевом борбом са болешћу, његовом храброшћу и истрајношћу у последњим данима.

Меркјури је боловао од сиде, иако се то тада није званично знало. Средином 1991. већ је био толико болестан да је једва ходао, па је Меј био забринут да ли ће он бити и физички способан да отпева тако захтевну песму. Зато је демо верзије отпевао управо Меј иако је морао да користи фалсет на појединим, превисоким, деоницама.

Прочитајте још: Венчање КРАЉИЦЕ ЕЛИЗАБЕТЕ И ПРИНЦА ФИЛИПА је одржано пре 75 година: Упамћено је по РАСКОШУ и ГЛАМУРУ, али један немили догађај се и даље памти

Међутим, на изненађење свих чланова групе, када је дошло време снимања, Фреди је дошао у студио, попио мало вотке, устао, рекао: “Има да је јеб**о отпевам, душо!“ и онда отпевао целу песму без грешке из првог покушаја. "Кренуо је и растурио, потпуно је покидао тај вокал", причао је касније Меј.

Након тога, Фреди Меркјури већ је био преслаб да би снимио спот, па за њега није рађен нови материјал, већ је сачињен колаж од спотова групе начињених између 1981. и 1991. године.

Песма говори о животу на сцени уопштено, о томе да се сви лични проблеми морају оставити позади када се наступа, а текст је пун алузија и метафора. На крају, текст говори о одлучности и жељи за животом:”И хаве то финд тхе wилл то царрy он wитх тхе схоw" (“Морам да нађем воље да наставим шоу“)

 

Џим Хатон, Меркјуријев партнер у последњих шест година његовог живота једном је изјавио да постоји стих који најбоље описује Фредијеве последње дане живота.

“По мом мишљењу, стих који је највише аутобиографски је: “Мy маке-уп маy бе флакинг бут мy смиле стилл стаyс он” (“Шминка ми се можебити љушти, али осмех ми не силази”). Било је управо тако. Без обзира колико је Фредију било лоше, он никада није гунђао нити тражио било какво саосећање. Та битка је била само његова и ничија више, и он је увек показивао храбро лице, упркос све горој ситуацији", изјавио је Џим у једном интервјуу 1994. године.

Нажалост, Фреди Меркјури није успео да песму изведе уживо на неком наступу. Преминуо је 24. новембра 1991. недуго по објављивању албума. И данас важи за једног од најбољих певача који су икада живели.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas