Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
вид

Како да правилно ОЧИСТИТЕ НАОЧАРЕ и спречите гребање

Потрошили сте пуно времена и новаца док нисте изабрали наочаре којима сте задовољни, онда је нужно и одржавати их беспрекорно чистим, и кад их носите и кад су у футроли. Јер, не заборавите и то да прљава и изгребана стакла временом уништавају ваше очи.

1600948795_Depositphotos_158332210_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Ипак, упркос напорима, већина нас не успева задржати прљавштину на сигурној удаљености од наочара. Како би решили ову невољу, испробајте нека од стредстава за чишћење наочара која можете направити сами.

Средства за чишћење наочара

Течни сапун

Један од једносавних, а ефикасних начина чишћења наочара је прањем у течном сапуну. У посуду са топлом водом, додајте пар капи течног сапуна, и добро промешајте. Држите наочаре над посудом и лагано уроните стакла у раствор, полако кружећи. Прањем на овај начин, уклонићете и мале и грубе честице прљавштине. Након прања, стакла осушите чистом памучном крпом.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Три ОПАСНЕ СТВАРИ у дому које вас могу ОТРОВАТИ!

Алкохол

Алкохол је још једно средство, које ће беспрекорно очистити ваше наочаре. У бочицу са пумпицом улијте 3 кашике ракије или водке, пар капи белог сирћета и доста воде. Добро протресите. Кад вам се стакла замуте, са једне стране попрскајте овим раствором и осушите меком памучном крпом.

Чудесно маслиново уље

Замагљене и прљаве наочаре узрокују пуно проблема и ослабљују вид. Спречите стварање мрља овом отопином која их држи далеко од стакала. Узмите комад природног сапуна од маслиновог уља, једну кашику биљног глицерина и пар капи етеричног уља ловора. Изрибајте сапун, додајте му толико воде, да га покрије, уз стално мешање, кувајте док не узавре и док се сав сапун не отопи. Додајте глицерин и ловор и мешајте још 1 минут. Склоните са ватре, охладите и улијте у боцу. Малу количину овог средства нанесите на стакла, па нежно исполирајте меком памучном крпом.

Прочитајте још: Овај шеф је дао НЕПУШАЧИМА ПЕТ ДАНА више ОДМОРА, а постоји МАТЕМАТИЧКО објашњење

Савети

- Никад не чистите наочаре тоалетним папиром, папирнатим пешкирима или новинама, јер лако можете изгребати стакла.
- Користите искључиво чисте, суве памучне крпе. Прљаве крпе, такође могу изгребати стакла.
- Не користите крпе којима је у прању додат омекшивач, јер ће направити мрље на стаклима.
- Скидајте наочаре са обе руке, како бисте спречили савијање оквира.
- Наочаре увек одложите у чврстој футроли.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas