Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
промо

Кроз реновирање ресторана према HASAP систему до доброг пословања

Посебан програм или план рада, који обухвата потпуну безбедност хране која одлази ка крајњем кориснику, већ целу деценију контролише HACCP или HASAP систем, као својеврсни надзорни „орган“ који држи све под контролом.

1685435794_shutterstock_2012637803.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Без обзира која грана прераде или рада са храном била, ово је систем који за сваку делатност има тачна правила којих се морају придржавати сви запослени, а која најпре утичу на одређена правила постојања и изгледа радних просторија. Тако је и када су ресторани у питању. Данас се реновирање, посебно дела кухиње, не може испланирати ван овог система и правила.

Кроз нека реновирања се водите укусом и стилом, нека ће зависити од постојећих правила, а нека од потребе да гостима улепшате сваки моменат, зато ево неколико савета који ће вас кроз квалитет спровести до доброг пословања.

Најважније ставке за реновирање кухиње ресторана

Када започнете измене кухињског дела ресторана, простора где комплетна магија у ствари и почиње, потрудите се да својим запосленима обезбедите најбоље могуће оруђе за рад. То значи машине и уређаје који ће пратити њихову умешност. Ван тога, плочице за кухињу, када буду постављане, нека испоштују управо HASAP систем.

Плочице за кухињу, поред тога што морају да буду врло квалитетне, у кухињском простору морају да буду и до плафона, што помаже одржавању хигијене на високом нивоу. Поред правила која се тичу плочица за кухињу, оно шта долази као условљавање од поменутог система јесте да постоји јасан знак против дуванског дима, као и особа задужена за контролу, да су ту PP апарати, ормарић прве помоћи, као и доказ да се испуњавају сви хигијенски услови. Битно је да се сви ови услови испуне за било који ресторан. Београд, рецимо, нуди широк избор ресторана, кафана, али без обзира на понуду, стил, локацију, увек ће добро пословати они који најпре нуде добру услугу, а то су хигијена, љубазност и комфор.

Хигијенски услови

Када говоримо о хигијенским условима, реновирањем би требало да се потрудите да прате најлакши могући начин одржавања хигијене како површина, рада, тако и комплетне хране. Наравно, одржавање је кључна ствар, чишћење, али одређене ствари, попут удаљености отпадака од површина и места где се отпаци бацају, систем кретања направљен тако да се ништа не преноси с једне на другу страну, што би додатно упрљало простор и производе, све су ствари на које би требало најпре обратити пажњу када се већ стварају одређене промене.

Винске витрине за бољу бригу о гостима

Вратимо се на тренутак причи о новим уређајима које би ваљало унети у ресторан током његовог опремања или реновирања. Ако шеф кухиње добије врхунски шпорет, индустријски, савршену пећницу и тако даље, зашто особље ресторана не би добило винске витрине? Лепо је то што ресторани у Београду често имају изложене, јасно видљиве винске витрине, што је добар потез, будући да сваки гост који се иоле разуме у вина зна да ће добити послужено вино на најбољој могућој температури.

Свако вино захтева одређену температуру, баш као што свако вино има правило уз коју храну најбоље иде, па иако можда није део HASAP система, јесте део система достизања озбиљног квалитета и задовољства гостију, а то је оно најбитније у целокупном процесу. Оставити утисак који нагони да се врате.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas