Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Купила јакну у секонд хенду, а њен џеп је крио љубавну причу стару 50 година: "Могла сам да осетим сломљено срце" (ВИДЕО)

Једна јакна крила је историју

1684483678_Untitled.jpg
Фото: Тик Ток/принтскрин/ Тхинклессабоутмен
Oglas

Маја Сомер обожава да купује у продавницама коришћене одеће, а када је у једној од њих угледала кожну јакну једноставно је морала да је купи.

Сматрала је да за мали новац добија кожну јакну одличног квалитета, али када је после куповине почела да прегледа џепове схватила је да је добила много више од саме јакне. Открила је дивну и срцепарајућу тајну скривену много година.

Маyа је одлучила да подели своје невероватно откриће на друштвеним мрежама, па је снимила видео у којем је признала да још не може да верује шта има у својим рукама.

- Пронашла сам ову кожну јакну у трговини половне робе. Савршено је пристајала, па сам је купила и однела кући.

Када ју је код куће поновно испробавала, осетила је да има неких ствари у џепу. Посегнувши у џеп јакне, открила је малу бележницу пуну писама.

@тхинклессабоутмен Тхис мигхт бе тхе мост специал артифацт И’ве евер тхрифтед. #1970с #1960с #тимецапсуле #винтаге #хеартбреак ♬ А Даy ин Мy Лифе - Софт боy

- На правој страници овог малог дневника којег сам отворила писало је четвртак, 11. новембра 1971. - рекла је Маја.

Остатак кратког записа био је срцепарајући. Писало је:

- "Прошло је недељу дана, а Дијан ме није назвала нити ми писала". Следећи запис, од 22. новембра исте године, такође је био тужан. "Данас би била наша девета годишњица и 10 година откако смо заједно", написао је власник јакне, "Сам сам се напио".

Док је Маја прелиставала странице, трагична тема избила је у први план. Ранији унос, од 4. новембра, као да бележи последње дане среће тајанственог пара. "Дијан ја смо водили љубав јутрос. Одвео сам је на доручак, а затим на посао", рекао је писац, "Нисам знао да ће то бити задњи пут да је видим".

Сазнавши више о тајанственој Дијан, Маја је рекла да су се њена осећања према кожној јакни променила.

- Могла сам да осетим сломљено срце које се крило у овој јакни - рекла је.

Остали џепови садржавали су још фасцинантније предмете. Пронашла је три сребрна долара, искована 1921. године. У другом џепу налазила се малена боца канадског вискија из 1966. године. А у великом џепу са патентним затварачем на стражњој страни јакне пронашла је роковник, који је садржао сличан садржај као и мала бележница.

- Први пут у 10 година нисам с Дијен у ово доба године - гласио је један туробни дневнички запис. Новогодишњи запис од 1. јануара 1972. садржао је само једну реч: "Зашто?". "Надам се да никада нећу завршити ову књигу", написао је власник на насловници, "Можда ће се Дијен вратити пре мене".

Маја је била дирнута страшним открићима и непотпуном, шокантном причом о јакни.

- Сан ми је да сазнам причу иза одевног предмета - рекла је. - То је попут временске капсуле из 1971., и са тако дирљивим дневничким записима претходног власника.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas