· · Komentari: 0

Kupila jaknu u sekond hendu, a njen džep je krio ljubavnu priču staru 50 godina: "Mogla sam da osetim slomljeno srce" (VIDEO)

Jedna jakna krila je istoriju

1684483678_Untitled.jpg
Foto: Tik Tok/printskrin/ Thinklessaboutmen

Maja Somer obožava da kupuje u prodavnicama korišćene odeće, a kada je u jednoj od njih ugledala kožnu jaknu jednostavno je morala da je kupi.

Smatrala je da za mali novac dobija kožnu jaknu odličnog kvaliteta, ali kada je posle kupovine počela da pregleda džepove shvatila je da je dobila mnogo više od same jakne. Otkrila je divnu i srceparajuću tajnu skrivenu mnogo godina.

Maya je odlučila da podeli svoje neverovatno otkriće na društvenim mrežama, pa je snimila video u kojem je priznala da još ne može da veruje šta ima u svojim rukama.

- Pronašla sam ovu kožnu jaknu u trgovini polovne robe. Savršeno je pristajala, pa sam je kupila i odnela kući.

Kada ju je kod kuće ponovno isprobavala, osetila je da ima nekih stvari u džepu. Posegnuvši u džep jakne, otkrila je malu beležnicu punu pisama.

@thinklessaboutmen This might be the most special artifact I’ve ever thrifted. #1970s #1960s #timecapsule #vintage #heartbreak ♬ A Day in My Life - Soft boy

- Na pravoj stranici ovog malog dnevnika kojeg sam otvorila pisalo je četvrtak, 11. novembra 1971. - rekla je Maja.

Ostatak kratkog zapisa bio je srceparajući. Pisalo je:

- "Prošlo je nedelju dana, a Dijan me nije nazvala niti mi pisala". Sledeći zapis, od 22. novembra iste godine, takođe je bio tužan. "Danas bi bila naša deveta godišnjica i 10 godina otkako smo zajedno", napisao je vlasnik jakne, "Sam sam se napio".

Dok je Maja prelistavala stranice, tragična tema izbila je u prvi plan. Raniji unos, od 4. novembra, kao da beleži poslednje dane sreće tajanstvenog para. "Dijan ja smo vodili ljubav jutros. Odveo sam je na doručak, a zatim na posao", rekao je pisac, "Nisam znao da će to biti zadnji put da je vidim".

Saznavši više o tajanstvenoj Dijan, Maja je rekla da su se njena osećanja prema kožnoj jakni promenila.

- Mogla sam da osetim slomljeno srce koje se krilo u ovoj jakni - rekla je.

Ostali džepovi sadržavali su još fascinantnije predmete. Pronašla je tri srebrna dolara, iskovana 1921. godine. U drugom džepu nalazila se malena boca kanadskog viskija iz 1966. godine. A u velikom džepu sa patentnim zatvaračem na stražnjoj strani jakne pronašla je rokovnik, koji je sadržao sličan sadržaj kao i mala beležnica.

- Prvi put u 10 godina nisam s Dijen u ovo doba godine - glasio je jedan turobni dnevnički zapis. Novogodišnji zapis od 1. januara 1972. sadržao je samo jednu reč: "Zašto?". "Nadam se da nikada neću završiti ovu knjigu", napisao je vlasnik na naslovnici, "Možda će se Dijen vratiti pre mene".

Maja je bila dirnuta strašnim otkrićima i nepotpunom, šokantnom pričom o jakni.

- San mi je da saznam priču iza odevnog predmeta - rekla je. - To je poput vremenske kapsule iz 1971., i sa tako dirljivim dnevničkim zapisima prethodnog vlasnika.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.