Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАЈСРЕЋНИЈЕ МЕСТО НА СВЕТУ: Ево где се налази и због чега је добило ту титулу

"Срећа произлази из блиског односа с природом и нашег приземног начина живота"

1683726468_grad.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Финска је поново проглашена најсретнијом земљом на свету, а у њој постоји и место које називају  - "најсрећнијим". Ради се о граду Тампере који други Финци редовно бирају као место у којем би највише волели да живе.

Финска је недавно проглашена најсрећнијом земљом на свету на основу Светског извештаја о срећи - шесту годину заредом.

Зашто су тако срећни?

Хели Хименез из "Буисинесс Финланд" каже:

- Финска срећа произлази из блиског односа с природом и нашег приземног начина живота.

 

То објашњава зашто Тампере, град у ком је природа усред центар града, други Финци редовно бирају као место у којем би највише волели да живе. Око 180 километара северно од Хелсинкија град "седи" на копненом мосту између језера Насијарви и Пихајарви, а називају га и "најсрећнијим местом у најсрећнијој земљи на свету".

 

Лети грађани Тампереа обилазе нетакнуте плаже које су удаљене само неколико минута од града, а зими скијају кроз бајковите шуме које их окружују.

 

 

Посетиоци могу да уживају ​​и у Пиникију, шуми поред језера са шетњама уз обалу и купалиштима до којих се долази кратком вожњом трамвајем.

Ту је и осматрачница Пиники. Поглед на језера и град са ове знаменитости из 1920-их одузима дах, а торањ кафића је познат широм Финске по свежим крофнама.

 

 

Ту је и пијаца "Маркет хол" на Хаменкату, отворена 1901. године. Ово је највећа наткривена пијаца у нордијским земљама, а њени штандови и кафићи препуни су висококвалитетних локалних производа попут бобичастог воћа којим регион обилује крајем лета.

У близини су и брзаци који повезују језера Насијарви и Пихајарви пролазе кроз град преко Тамеркоских водопада.

Град је проглашен и светском престоницом сауна 2018. године, а има их укупно 34.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas