Oglas
· · Komentari: 0

NAJSREĆNIJE MESTO NA SVETU: Evo gde se nalazi i zbog čega je dobilo tu titulu

"Sreća proizlazi iz bliskog odnosa s prirodom i našeg prizemnog načina života"

1683726468_grad.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Finska je ponovo proglašena najsretnijom zemljom na svetu, a u njoj postoji i mesto koje nazivaju  - "najsrećnijim". Radi se o gradu Tampere koji drugi Finci redovno biraju kao mesto u kojem bi najviše voleli da žive.

Finska je nedavno proglašena najsrećnijom zemljom na svetu na osnovu Svetskog izveštaja o sreći - šestu godinu zaredom.

Zašto su tako srećni?

Heli Himenez iz "Buisiness Finland" kaže:

- Finska sreća proizlazi iz bliskog odnosa s prirodom i našeg prizemnog načina života.

 

To objašnjava zašto Tampere, grad u kom je priroda usred centar grada, drugi Finci redovno biraju kao mesto u kojem bi najviše voleli da žive. Oko 180 kilometara severno od Helsinkija grad "sedi" na kopnenom mostu između jezera Nasijarvi i Pihajarvi, a nazivaju ga i "najsrećnijim mestom u najsrećnijoj zemlji na svetu".

 

Leti građani Tamperea obilaze netaknute plaže koje su udaljene samo nekoliko minuta od grada, a zimi skijaju kroz bajkovite šume koje ih okružuju.

 

 

Posetioci mogu da uživaju ​​i u Pinikiju, šumi pored jezera sa šetnjama uz obalu i kupalištima do kojih se dolazi kratkom vožnjom tramvajem.

Tu je i osmatračnica Piniki. Pogled na jezera i grad sa ove znamenitosti iz 1920-ih oduzima dah, a toranj kafića je poznat širom Finske po svežim krofnama.

 

 

Tu je i pijaca "Market hol" na Hamenkatu, otvorena 1901. godine. Ovo je najveća natkrivena pijaca u nordijskim zemljama, a njeni štandovi i kafići prepuni su visokokvalitetnih lokalnih proizvoda poput bobičastog voća kojim region obiluje krajem leta.

U blizini su i brzaci koji povezuju jezera Nasijarvi i Pihajarvi prolaze kroz grad preko Tamerkoskih vodopada.

Grad je proglašen i svetskom prestonicom sauna 2018. godine, a ima ih ukupno 34.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas