Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Не носе сви хероји једнаке плаштеве: Philips Eko хероји носе биоразградиве

Тренутна светска популација броји 7.9 милијарди људи. Наш свакодневни утицај на животну средину, глобално окружење и планету је немерљив

1652700056_pjimage---2022-05-16T130654.967.jpg
Фото: Промо
Oglas

Познати су нам проблеми које непрестано стварамо повећаном потрошњом и модерним начином живота. Вегетација пропада, животињске врсте изумиру, океани су загађени, догађају се климатске промене широм планете. 

Иако нам је све ово познато и сусрећемо се с поражавајућим статистикама, мењамо ли своје навике? Малим, свакодневним корацима можемо направити више за одрживу будућност!  

Фото: Промо

Еко-херојским делима до одрживије будућности  

Брига се бригом враћа – када бринемо за животну средину, Земља се побрине за нас. Као компанија с еколошком и друштвеном одговорношћу, Philips жели наглашено проговорити и подстаћи дела која доприносе одрживој будућности. Philips позива све хероје да покажу своје биоразградиве плаштеве! 

Фото: Промо

На Инстаграм страници @philipshomeliving_rs могуће је пронаћи атрактиван и пригодан Еко херој филтер. С њим је потребно да усликате своју добру еко навику која на неки начин доприноси очувању животне средине и објавите на свом Инстаграм сторyју. Осим што тако подстичемо и ширимо добра дела, учествујемо и у наградној игри. На сторyју је потребно да означите @philipshomeliving_rs, а највећи еко херој осваја вредну награду!

Сваки мали корак Еко хероја велики је корак за човечанство! 

Доносимо ти неке од малих еко-херојских дела која могу постати део свачијих навика и допринети одрживијој будућности!  

1. Разврставање и рециклирање отпада 

Годишње производимо вртоглавих 2 милијарде тона отпада. Оно што можемо учинити је побринути се да рециклабилни део пластичног и папирног отпада не заврши као смеће, већ да се кроз рециклажу поново искористи у производном процесу.  

Тиме смањујемо количину 'нове' пластике и штетност пластичног отпада за животну средину. Сортирајмо, одвајајмо и рециклирајмо отпад! 

2. Коришћење вишекратне амбалаже 

Раме уз раме с пластичним отпадом су и наше навике коришћења једнократне амбалаже. Уместо пластичне кесе с благајне, у набавку понесите вишекратну платнену торбу. Осим тога, у супермаркетима све су доступније и вишекратне кесе за воће и поврће.  

Изаберите алуминијумске или стаклене сламчице уместо једнократних пластичних. Можете посегнути и за вишекратним перивим блазницама за лице и на тај начин такође смањити количину отпада! 

Фото: Промо

3. Борба против #foodwaste културе  

Према подацима Завода за јавно здравље, највише хране баца се управо у домаћинствима – чак 53% укупно бачене хране.  

Остатке хране често је могуће искористити – остаци од поврћа могу послужити као одличан темељац од поврћа, док спољашњи делови тврдих сирева могу постати сочан темељац од сира. Остаци хлебних мрвица, брашна и јаја од поховања могу постати одличне крокете! Када се кора од банане потопи у воду, добија се природна дохрана за биљке. Биљке ће такође волети и заостали талог од црне кафе!  

Фото: Промо

4. Промена прехрамбених навика  

Производни процеси хране и велике индустрије имају огроман утицај на животну средину. Малим прилагођавањем наших прехрамбених навика можемо смањити свој негативан утицај. Избором веће количине воћа и поврћа у нашој исхрани те сезонских и локалних намирница малих произвођача радимо корисну ствар за своје здравље, за локалне произвођаче и за целу планету!  
 
Сваки наш поступак - заиста - може направити разлику! Еко хероји, покажите своја херојска дела на Philips Home Living Инстаграм профилу!

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas