Oglas
· · Komentari: 0

Ne nose svi heroji jednake plašteve: Philips Eko heroji nose biorazgradive

Trenutna svetska populacija broji 7.9 milijardi ljudi. Naš svakodnevni uticaj na životnu sredinu, globalno okruženje i planetu je nemerljiv

1652700056_pjimage---2022-05-16T130654.967.jpg
Foto: Promo
Oglas

Poznati su nam problemi koje neprestano stvaramo povećanom potrošnjom i modernim načinom života. Vegetacija propada, životinjske vrste izumiru, okeani su zagađeni, događaju se klimatske promene širom planete. 

Iako nam je sve ovo poznato i susrećemo se s poražavajućim statistikama, menjamo li svoje navike? Malim, svakodnevnim koracima možemo napraviti više za održivu budućnost!  

Foto: Promo

Eko-herojskim delima do održivije budućnosti  

Briga se brigom vraća – kada brinemo za životnu sredinu, Zemlja se pobrine za nas. Kao kompanija s ekološkom i društvenom odgovornošću, Philips želi naglašeno progovoriti i podstaći dela koja doprinose održivoj budućnosti. Philips poziva sve heroje da pokažu svoje biorazgradive plašteve! 

Foto: Promo

Na Instagram stranici @philipshomeliving_rs moguće je pronaći atraktivan i prigodan Eko heroj filter. S njim je potrebno da uslikate svoju dobru eko naviku koja na neki način doprinosi očuvanju životne sredine i objavite na svom Instagram storyju. Osim što tako podstičemo i širimo dobra dela, učestvujemo i u nagradnoj igri. Na storyju je potrebno da označite @philipshomeliving_rs, a najveći eko heroj osvaja vrednu nagradu!

Svaki mali korak Eko heroja veliki je korak za čovečanstvo! 

Donosimo ti neke od malih eko-herojskih dela koja mogu postati deo svačijih navika i doprineti održivijoj budućnosti!  

1. Razvrstavanje i recikliranje otpada 

Godišnje proizvodimo vrtoglavih 2 milijarde tona otpada. Ono što možemo učiniti je pobrinuti se da reciklabilni deo plastičnog i papirnog otpada ne završi kao smeće, već da se kroz reciklažu ponovo iskoristi u proizvodnom procesu.  

Time smanjujemo količinu 'nove' plastike i štetnost plastičnog otpada za životnu sredinu. Sortirajmo, odvajajmo i reciklirajmo otpad! 

2. Korišćenje višekratne ambalaže 

Rame uz rame s plastičnim otpadom su i naše navike korišćenja jednokratne ambalaže. Umesto plastične kese s blagajne, u nabavku ponesite višekratnu platnenu torbu. Osim toga, u supermarketima sve su dostupnije i višekratne kese za voće i povrće.  

Izaberite aluminijumske ili staklene slamčice umesto jednokratnih plastičnih. Možete posegnuti i za višekratnim perivim blaznicama za lice i na taj način takođe smanjiti količinu otpada! 

Foto: Promo

3. Borba protiv #foodwaste kulture  

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, najviše hrane baca se upravo u domaćinstvima – čak 53% ukupno bačene hrane.  

Ostatke hrane često je moguće iskoristiti – ostaci od povrća mogu poslužiti kao odličan temeljac od povrća, dok spoljašnji delovi tvrdih sireva mogu postati sočan temeljac od sira. Ostaci hlebnih mrvica, brašna i jaja od pohovanja mogu postati odlične krokete! Kada se kora od banane potopi u vodu, dobija se prirodna dohrana za biljke. Biljke će takođe voleti i zaostali talog od crne kafe!  

Foto: Promo

4. Promena prehrambenih navika  

Proizvodni procesi hrane i velike industrije imaju ogroman uticaj na životnu sredinu. Malim prilagođavanjem naših prehrambenih navika možemo smanjiti svoj negativan uticaj. Izborom veće količine voća i povrća u našoj ishrani te sezonskih i lokalnih namirnica malih proizvođača radimo korisnu stvar za svoje zdravlje, za lokalne proizvođače i za celu planetu!  
 
Svaki naš postupak - zaista - može napraviti razliku! Eko heroji, pokažite svoja herojska dela na Philips Home Living Instagram profilu!

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas