· · Коментари: 0
САВЕТИ

Пронађите начин да будете увек пуни енергије: 3 трика која ће вам помоћи да завршите све обавезе када немате мотивацију!

Свима нам се деси да некада немамо вољу и мотивацију за рад.

1617703504_laptop-3087585_640.jpg
Фото: Пиxабаy

Нисте свакако једини који не проналазе вољу за рад у овим неизвесним временима, због чега психолози раде даноноћно да пронађу решење овог проблема.

Прочитајте још: Невероватан призор: Упао у кадар и украо микрофон водитељки (ВИДЕО)

Ево шта су њихове препоруке:

  • Оцените да ли је проблем у стварном недостатку мотивације или нечем друго

Иза осећаја немотивисаности може да се крије више ствари. Овај осећај може да значи да сте једноставно претрпани послом, а не да вам фали воља за рад као такав. Можда се превише упоређујете с другима, уместо да будете посвећени испуњавању својих циљева? Трећи разлог перцепиране немотивисаности може да буде умор, што значи да је право време да одете на одмор и бар неколико дана не мислите на обавезе.

Прочитајте још: Да ли сте некада на овај начин савијали панталоне? Пробајте, ОДУШЕВИЋЕТЕ СЕ! (ВИДЕО)

  • Оставите најтежи задатак за крај

"Ако треба да прогуташ жабе, прогутај прво ону највећу". То, међутим, није увек најбоља препорука, посебно ако вас тежина задатка с којим се суочавате одвраћа од започињања рада. Понекад је боље прво завршити најлакше обавезе, ради дизања самопоуздања, па се тек онда ухватити у коштац са тежим проблемима.

Напрвите квалитетну паузу
  • Испланирајте време за паузу

Пре него што почнете да радите било шта, изаберите активност којом ћете се опустити на паузи. То може бити разговарање са драгом особом, кратка шетња, преглед новина или нешто друго. На овај начин ћете себе ослободити стреса доношења још једне одлуке након напорних неколико сати рада, због чега ћете се на паузи стварно одморити и омогућити себи да будете адекватно мотивисани за даље подухвате.

Прочитајте још: За "ПРЕХРАМБЕНИ ЗЛОЧИН" кључни су понедељак и петак: Ово се дешава када на послу једете ГРИЦКАЛИЦЕ

Релаксирајте се
  • Пранађите начин да увек будете пуни енергије

Неки људи воле да оду на трчање или пливање пре него што оду на посао, јер им то омогућава да одмах буду спремни за рад када закораче у канцеларију. Други не почињу ништа без јутарње кафе, а постоје и они који избегавају да једу одређене намирнице за доручак да би имали више енергије у току дана. Свако има свој индивидуални метод за „пуњење батерија“, због чега вам препоручујемо да испробате различите ствари и изаберете ону која вам највише одговара.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.