Oglas
· · Komentari: 0

RADOVI MILUTINA OBRADOVIĆA ODUŠEVILI BEOGRAD: Publika je rekla svoje - magično, snažno i emotivno (FOTO)

Čuveni slikar Milutin Obradović, održao je samostalnu izložbu "Običan malecki san" u Domu Vojske Srbije

1655040690_pjimage---2022-06-12T152719.321.jpg
Foto: Milutin Obradović/M.O.
Oglas

Čast da otvori izložbu, imao je poznati srpski glumac Aleksandar Srećković "Kubura".

Foto: M.O.

Izložba "Običan malecki san" je zapravo jedan ciklus koji se ponavlja, budući da je ova izložbena manifestacija realizovana u periodu od 2016. do 2020. godine, a sa ovom izložbom nastavila je svoj put dalje.

Pročitajte još: "OBIČAN MALECKI SAN" opet u Beogradu: Mistična draž slikarstva Milutina Obradovića u Domu Vojske (FOTO)

Publika je imala prilike da uživa u nestvarno lepim slikama, na samoj granici sna i jave, a kako je umetnik doživeo svoju izložbu u Beogradu, otkrio je za Magazin Novosti:

Foto: M.O.

"Impresije su velike i još uvijek drže moje uzbuđenje visoko i ne žele da ga spuste u okvire stvarnosti. Naravno, kada se srede utisci, stvarnost će meni sama prići, mada priznajem da je moja izložba  u Galeriji Doma Vojske Srbije, bila jedan veliki - kosmički san", a potom je dodao:

Foto: M.O.

"Nadam se da sam ovom izložbom u gradu Beogradu ukrasio njegovu ljepotu. Nadam se da sam i odgovorio izazovu ustanove u kojoj sam slike izložio, na pravi i postepeni način i da sam opravdao njihovo povjerenje koje su mi nesebično dali. Priznajem da su moje slike  drugačije i bistrije kada se izlože u Beogradu, jer Beograd ima tu moć opreznosti kada prihvata nekoga ko dolazi van njegove sredine i zbog toga sve bistrije sagleda , pa i moju umjetnost. Tako da se iskreno nadam da će Beograd, koji je prepun ostvarenih snova, posjetiti ovaj moj, a koji je nekada bio i njihov "OBIČAN MALECKI SAN.""

Pročitajte još: OD PRVE PRODATE SLIKE KUPIO JE PATIKE: Kad vidite njegove radove, biće vam jasno zbog čega su se našli u Luvru (FOTO)

U prostoru Doma Vojske okupio se veliki broj poštovalaca radova Milutina Obradovića i utisci su jedinstveni u oduševljenosti - magično, snažno, emotivno... To su komentari koji su propratili izložbu, za koju je sam umetnik rekao:

Foto: M.O.

"Izložba "Običačan malecki san" snažno je prožeta mojim balkanskim porijeklom, ali i prihvatanjem postmodernističkog impulsa, pretočena je u savremen oblik sporazumijevanja izmeđuposmatrača, prostora i samog umjetničkog djela", a potom je dodao i šta oseća kao svoju "umetničku misiju":

"Čvrsto vjerujem da postoje površine i prostori na ovom svijetu koje moram ja ispuniti."

Foto: M.O.

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas