Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
посао

Ово питање милијардер поставља на разговору за посао: Да ли бисте знали одговор? (ВИДЕО)

Ако је послодавац амерички милијардер и власник компанија "Спејс икс" и "Тесла" Илон Маск, према наводима медија, једно питање на разговору за посао је неизбежно.

1624260254_job-4131482_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Интервјуи за посао сами по себи су стресна ситуација, јер никада нисте сигурни која све питања може да вам постави потенцијални послодавац.

Питања на разговору за посао

Милијардер наводно кандидатима за посао поставља једно главно питање које је дизајнирано тако да сазна пуни потенцијал кандидата, док су под притиском. 

Прочитајте још: Менаџер ресторана избацио је баку из локала, јер је мислио да је бескућник - следећег дана сазнао је сурову истину!

Машински инжењер Тања Заковиц поделила је на Тик-току причу о Масковој загонетки. 

Навела је да је основно питање за кандидате који су желели да раде у „Тесли" или „Спејс иксу" следеће: „Стојите на површини Земље. Шетате миљу јужно, миљу западно и миљу северно. Завршили сте тачно тамо где сте започели. Где сте?'" Међу коментарима који су се нашли на постављени видео материјал су и одговори на чувено Масково питање.

@пинкпенцилматх

Елон’с матх риддле. Цан yоу гет ит?🤔##матхтрицкс ##фyп ##пинкпенцилматх ##риддле ##браинтеасер ##матхриддле ##елонмуск ##спацеx ##тесла ##интервиеwтипс ##матх

♬ оригинал соунд - Пинк Пенцил

Док су се неки шалили и писали да је тачан одговор: Кина, Индија или Тексас, други су изазов схватили озбиљније. Одговарали су да је решење - „Северни пол" или пак - „Бермудски троугао".

Одговор на питање заиста је - „Северни пол". Међутим, постоји и други одговор који је такође тачан, а то је - „Јужни пол". То је заправо одговор на друго питање: „Где бисте још могли да будете?".

Док већи број кандидата - инжењера углавном да тачан одговор на прво питање, мањи број тачно одговори на друго.

Прочитајте још: Хиљаде девојака љуби његов гроб, а неке су отишле толико далеко да глуме сексуалне односе са статуом! (ФОТО/ВИДЕО)

„Маск их у ствари спроводи кроз загонетку, до могућих одговора, постављајући једначине током објашњавања", изјавио је биограф власника „Тесле" и „Спејс икса" - Ешли Венс.

Срећом, није важно ако нисте дали тачан одговор, јер су неки кандидати посао добили упркос томе што су се, као одговор на ово Масково питање - збунили, пренео је РТС. Маск заправо користи ову вежбу да види како људи приступају решавању проблема и обрађују информације.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas