Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет мисли које вас највише коче и трују: Решите их се да бисте били срећнији

Једина препрека на путу да постигнете нешто јесу ваше мисли које вас ограничавају

1649842036_magnet-me-LDcC7aCWVlo-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Разноразне забране и негативна уверења слушамо још од малих ногу. Родитељи, васпитачи, деке, баке и остали ауторитети детињства углавном су нам усадили погрешно виђење живота. Уколико себе и даље дефинишете кроз однос са људима који су вас обликовали и чврсто се држите онога што други мисле о вама, на погрешном сте путу.

Многи људи и даље сами себе ограничавају сопственим мислима и несигурностима. Већина има проблем са негативним размишљањем, што је донекле и логично. Некада давно, човек да би преживео у дивљини, морао је да се фокусира на опасности како би себе очувао у животу. Иако је хиљаде година прошло од тада, фокус на лоше ствари је остао код већине.

1. "Нисам довољно добар/а"

Овакво виђење себе потиче од поређења са другима. Највећа грешка коју човек може да направи јесте упоређивање са туђим успесима, изгледом итд. Једино је исправно упоређивати се са собом из прошлости и напредовати у складу са тим. Немојте дозволити да вас други дефинишу и говоре вам да ли сте способни за нешто или не. Упамтите, и други имају своја ограничења, страхове, другачије искуство.

Прочитајте још: Зашто се баш за Ускрс фарбају јаја? Традиција која се и дан данас поштује

2. "Нећу бити срећан/а док.."

Ако мислите да ћете бити срећни када добијете одређени посао, отпутујете негде, уђете у везу са одређеном особом и слично - верујте, нећете. Све док се везујете за будуће догађаје и особе, сматрајући да вас тамо чека срећа, само ћете упасти у стрепње, фрустрације и анализе. Морате наућити да живите у овом тренутку. Уживајте у испијању кафе, ћаскању са пријатељима, времену које проводите са породицом, јер једино тако ћете заиста доћи до среће.

3. "Касно је за промену"

Још једна беспотребна илузија. Апсолутно никада није касно! Научите нови језик, промените посао, урадите оно за чим чезнете. Све док очекивања других ставите испред својих нећете имати живот у својим рукама. Често урадимо нешто противно нашој вољи јер се водимо правилима које друштво намеће. Али, промена и ризик вам могу донети испуњенији живот, док ушушкавање у зону комфора не може.

Прочитајте још: Да ли сте РОМАНТИЧНИ или СКЛОНИ ПРЕВАРИ? Оно што прво видите на слици говори много о томе КАКО ВОЛИТЕ

4. "Нисам још увек спреман/а"

Ако чекате идеалан тренутак, џаба чекате! У животу не постоји идеалан тренутак и стопостотна сигурност. Не одлажите одлуке јер не знате шта доноси нови дан. Све и да не успете, имаћете искуство и лекцију, а уколико избегавате доношење одлука и чекате неки тренутак, имаћете само илузију да нешто радите по питању онога што желите.

5. "Немам времена"

Ако сваки пут налазите изговор попут овога, питање је, колико заправо ви нешто желлите. Будућност вам не гарантује да ћете имати више времена или да ће све бити онако како сте очекивали. Зато, усудите се сада!

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas