Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ствари које морате да урадите за себе: Савети за вођење ЖИВОТА на који ћете бити поносни

Ствари које ће вам донети срећу и успех у будућности

1677061786_shutterstock_1151663885.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Срећа и успех се не дешавају сами од себе, на њима се ради, они се граде. Уколико желите да вам се отворе нови и бољи путеви, важно је да не заборавите на себе, посветите се личном развоју. У мору обавеза и задтак, односа, често заборављамо да се посветимо себи. Колико сте пута удовољавали другима, а колико сте пута игнорисали своје потребе? Време је да се ово промени и да урадите нешто добро и важно за себе, односно да вам то постане део рутине.

Ево којих 12 ствари ћете морати да радите ако желите да водите живот на који можете бити поносни:

1. Почните да преузимате власништво над својим животом - Постоји живот који вам се дешава и живот који ви желите да се догоди. Морате се фокусирати на ово друго. То значи преузимање контроле над животним стварима и одговорности према себи и својим одлукама. Морате почети да се фокусирате на ствари које можете контролисати, полуге које можете повући да промените начин на који се ситуације одвијају. Имате много више моћи него што мислите и морате почети да усмеравате ту моћ ка својим циљевима, сновима и идеалним исходима.

2. Почните да се жртвујете - Успех често има цену у смислу ствари којих се морате одрећи да бисте га постигли. Практично је немогуће одржати све ако желите да достигнете одређени ниво у нечему или остварите циљ или сан који су вам важни. Зато поставите приоритете. Без обзира у чему желите да успете, то мора постати један од ваших главних приоритета у животу. Због тога је од суштинског значаја да заиста, искрено желите оно чему тежите. Ваш циљ или сан морају бити вредни жртвовања, труда и залагања.

3. Почните да будете доследни - Често је за успех потребна пракса. Успех се ретко дешава преко ноћи; потребно је време и посвећеност. Континуирани рад током дужег временског периода драматично повећавају ваше шансе за успех. Сваки корак, макар деловао ситно је шанса да урадите нешто велико.

4. Почните да се директно суочавате са својим проблемима - У животу ћете се суочити са проблемима свих врста. Ти проблеми вероватно неће нестати сами. И док проблем остаје нерешен, виси над вама као облак, одузимајући вам енергију и фокус. Чак иако вам се неке ствари делују непремостиво, немојте проблеме скривати под тепих. Фокусирајте се на решења, потрудите се на том путу и ствари ће вам се рашчистити.

5. Почните да излазите ван своје зоне комфора- Да бисте постигли нешто што никада раније нисте постигли, морате предузети акцију коју никада раније нисте предузели. Управо то значи гурнути се себе ван своје зоне комфора. Колико год је тешко суочити се са нечим новим и непознатим, биће вам потребно ако желите да постигнете циљ којем тежите. Не можете очекивати да промените свој живот на позитивне и здраве начине ако останете залепљени на месту, неспремни да се померите.

6. Постаните љубазнији према себи - Многима је тешко да покажу себи исту љубазност коју показују према другима. Уколико сте превише критични према себи, примећујете своје недостатке и мане, нисте задовољни собом, време је да према себи заузмете љубазан став. Ментална страна успеха је пола битке. Љубазнији начин размишљања подстиче снагу, јасноћу мисли, креативност и још много тога.

7. Почните да верујете у себе - Ако верујете да можете нешто да урадите, често ћете наћи начин да то урадите. Ако верујете да нешто не можете да урадите, можете наћи начин да саботирате своје напоре и попуштате. Самопоуздање се може развити на много различитих начина. Један од најефикаснијих је да препознате сва времена у којима сте постигли ствари, као и труд и одлучност које сте морали да уложите. Успели сте у толико ствари, превазишли сте потешкоће, постављали сте и достизали циљеве изнова. Кад год се осећате као да се борите, реците себи да то можете.

8. Почните да будете аутентични - Не носите маске и не играјте улоге, будите своји и поштујте своју праву природу. Тек када живите и делујете аутентично, осетићете радост због постизања жељеног исхода. Поставите аутентичне циљеве. Предузмите аутентичну акцију. Будите своје аутентичноја.

9. Почните да се залажете за оно у шта верујете - Део аутентичности је знати за шта се залажете и воља да се борите за то. Путовање почиње упознавањем себе, свог унутрашњег света, својих вредности, веровања, жеља. Морате знати шта вам је важно и зашто. Тада можете заузети став и живети свој живот у складу са тим стварима. Открићете скоро бескрајан извор мотивације и енергије када постанете верни себи.

10. Почните да верујете другима - Ваш успех може укључивати друге људе. То захтева одређени ниво поверења у њих. Морате веровати да неки људи желе да вас подрже, подстакну на развој. Можда ћете морати да делегирате неке ствари другим људима да бисте ослободили своје време и енергију за задатке који су вам најважнији. Морате бити вољни да препустите контролу и верујете да се ствари неће распасти само зато што не радите све сами.

11. Почните да улажете у себе - Треба да уложите у себе, у своје вештине, у своје разумевање ствари, у своју спремност да урадите оно што треба да се уради. Научите како да улажете у себе и да се развијате. Посветите време себи, свом развоју и потребама. Било да се ради о учењу, одржавању доброг менталног здравља или окружењу људима који вам могу помоћи да остварите своје снове, будите спремни да у то уложите време – а понекад и новац.

12. Почните да узимате слободан дан само за вас - Колико год да вам је понекад потребно да се натерате да створите живот и резултате какве желите, никада не смете да притискате више него што ваше тело или ум могу да поднесу. Уместо тога, морате да обезбедите да, када ваше резерве горива почну да понестају, поново напуните резервоаре тако што ћете одвојити један дан искључиво да се фокусирате на себе и своје благостање.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas