Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СЕДАМ СТВАРИ о којима не треба да причамо са другима: Ове информације треба да чувамо за себе

Постоје ствари о којима је боље да не говоримо.

1647454874_people-g3a86f085c_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Постоје људи којима верујете, пријатељи којима отворено причате о најдубљим тајнама, особе за које знате да ће закључати вашу исповест и чувати у тајности заувек. Ипак, од давнина постоји златно правило ћутања, односно савет да о неким стварима не треба причати другима.

Ствари о којима не треба да причамо са другима

Далеки и велики планови

Навикли смо да делимо планове за живот и испуњени смо срећом када другима причамо каква је слатка будућност пред нама. Међутим, пракса показује да своје далеке и изузетно значајнепланове и снове не треба делити ни са ким. На овај начин спречићете завист, негативне емоције, разочарање ако се план не оствари. Говорите о плановима, али тек када започнете своје прве кораке ка остварењу.

Прочитајте још: Ево чему служе ДУГМИЋИ НА САКОУ: Спречавају ОВУ ружну навику

Свађе и сукоби

Уколико се посвађате са неким, било да је то пријатељ, породица, партнер, никоме не препричавајте конфликт до детаља. на овај начин можете само продубити сукоб и учинити да се негативне емоције још више распламсају. уместо тога, сачекајте да време одради своје, а онда крените путем опроштаја и помирења, уколико је вредно тога.

Добра дела

Чините добро тајно и вратиће вам се јавно. Уколико чините добра дела, то радите у тајности, не препричавајте другим људима како сте некоме много учинили. Када некоме помажете, то чините из срца, онда ће добра дела имати праву вредност.

Успех

Сјајно је да будете поносни на себе, али уколико стално причате о свом успеху можете створити утисак егоцентричне и помало нарцисоидне особе. Такође, код других можете изазвати негативне емоције и енергију која може лоше утицати на вас. Причајте о својим достигнућима, али са дозом мере и без хвалисања.

Оговарање

Ова токсична навика "загађује" ваш унутрашњи свет, угрожава енергију и уништава срећу. Уместо оговарања, гласина и токсичних речи, будите спремни да будет искрени пема свима.

Прочитајте још: 10 НАЈЈАЧИХ СУЈЕВЕРЈА: Ево због чега је добар знак ако вам на пут изађе ЦРНИ ПАС

Новац

Разговор о новцу може за многе људе бити непријатан, посебно ако причате о туђим примањима. Сматра се непристојним хвалити се количином новца или стално кукати за недостатаком, а посебно питати другу особу колико зарађује.

Негативно о својој деци

Уколико другој особи у присуству детета стално критикујете своје дете и причате о њему негативно, ово може повредити осећања детата, угрозити самопоуздање и узроковати последице по емоционално стање. Критике упутите детету насамо уз образложење. Када се другима стално жалите на свој дете, оно то може схватити и као недостатак љубави.

БОНУС ВИДЕО

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas