Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шта је ПРАВИЛО 4 "О" које доноси срећу? Ево чега треба да се ослободимо

На неке ствари ипак можемо да утичемо и да их порменимо

1665485736_woman-g0b1e422f2_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Много тога што нам се дешава изван је наше моћи, на то не можемо да утичемо и једино нам остаје да се са тим помиримо. Али исто тако, за много тога смо сами одговорни- ми, наша перцепција, доживљај других, света око себе, поглед на проблеме и недаће…Због свега тога често нас се чини да је срећа недостижна, а заправо није, само је потребно мало другачије посматрати ствари и одрећи се онога што нас чини негативнима.

Шта подразумева правило 4 "О"?

Оправдања

Многи користе изговоре за све што им се дешава у животу- нису успели јер нису имали моралну и материјалну подршку родитеља, нису направили каријеру јер им шеф није дозвољавао да напредују, нису остварили снове јер нису имали довољно средстава… Изговори су само оправдања за оно што нисмо довољно желели, за шта се нисмо довољно потрудили, за шта не желимо да прихватимо одговорност. Сами сте креатор своје среће, окривљавање других је само изговор.

Прочитајте још: Одговорите на ових ШЕСТ ПИТАЊА И ОТКРИЈТЕ ШТА ВАС ЧЕКА У ЉУБАВИ: Оваква судбина на љубавном пољу ће вас пратити

Осуда

Често другима судимо на основу сопственог искуства или због неспремности да проценимо ситуацију каква заиста јесте. Имамо сопствене вредности и принципе и све што искаче из тог оквира осуђујемо- другачији начин одевања, изглед, животне изборе, сексуалну оријентације… Површно знање и неспремност да се урони у суштину проблема често води у ћорсокак, а то често рађа осуду. Важно је да се ослоните на чињенице, као и да верујете својој интуицији за доношење исправних одлука.

Огорченост

Многи од нас увреде или оговарање схватају превише лично, неспособни да се одбране од негативности споља. С друге стране, многи огорчени људи шире своју негативност на друге, желећи да их увуку у своје незадовољство. Треба да знате да негативне емоције само погоршавају комплексе и доприносе развоју агресије. Емоције изазване озлојеђеношћу лоше се одражавају и на физичко здравље. Због тога је толико важно неговати самопоуздање и самопоштовање.

Прочитајте још: 10 разлога због којих се сутра морате СМЕШИТИ ВИШЕ

Очекивања

Проблем с очекивањима је што су обично превелика и често се разликују од онога што се дешава у стварном животу. Понекад превише очекујемо од других, понекад од себе, а свеим очекивањима је заједничко да нас често воде разочарењу. Јер немамо права да од других тражимо да испуне сва наша очекивања, као што не треба ни према себи да будемо престроги нити перфекционисти.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas