Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СТАРА ЈЕВРЕЈСКА ПОСЛОВИЦА: Може вам помоћи да повратите равнотежу и оптимизам

Покушајте да отерате негативне мисли

1683196046_zivot.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Када се у животу догоде разни изазови, препреке, планови се не остварују, невоље су пред нама, почињемо да се молимо за повратак на старо, сећамо се неких прошлих времена и бежимо од промена.

Међуитим, неке олује се у нашем животу догађају са разлогом, вредне су и значајне, а многе од них нас можда воде баш тамо где желимо да будемо. Иако нам делују застрашујуће, можда бисмо требали дубље да погледамо испод површине и освестимо да ли у нечему што видимо као црно, постоји одређена светлост.

Баш о томе говори једна стара јеврејска пословица која вам може помоћи када се суочимо са таквим изазовима:

"Молимо Бога да промени ситуацију, не знајући да нам је можда послао ту ситуацију како бисмо се ми сами променили."

Када се догоде промене које вам не пријају, искористите их за максималан раст и развој. Особа расте и развија се управо у процесу превазилажења потешкоћа. На тај начин човек јача своје вештине, стиче нова сазнања. Можда без таквих изазова, човек не би препознао свој прави потенцијал, не би схватио своју праву снагу. Увек ће бити промена, увек ће бити нових изазова. Важно је кроз све ово проћи са оптимизмом и вером.

У оваквим ситуацијама бескорисно је враћати се у прошлост, боље је бавити се садашњим тренутком и како можемо да побољшамо ситуацију. Немојте се држати прошлости и живети у илузији. Што дуже човек живи у илузорном свету, све се више удаљава од своје среће.

Зрела позиција је да покушате да разумете све лекције које вам је донела ова ситуација. Важно је да сами разумете кроз које лекције сте прошли. Шта сте ново научили о себи, о животу, у свету других људи захваљујући овој ситуацији. Свака вас те чини јачим и мудријим, али под условом да извучете неке закључке.

Боље је ослонити се на прилике које имате овде и сада. Боље је деловати у оквиру своје области одговорности. Човек увек има избор, увек постоје опције како да поступи. Увек постоји скуп ресурса. Зато искористите ово у своју корист. Прихватајући ове промене, схватајући своју улогу, идите даље. Покушајте да видите да су промене које вам се догађају набоље, као и да на крају видите плодове које је позитивно прихватање тих промена донело.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas