Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
савети

Ствари које би требало ОДМАХ ДА ПРЕСТАНЕТЕ ДА РАДИТЕ ако желите да УНАПРЕДИТЕ ЖИВОТ

Морате престати да радите неке ствари ако заиста желите да се осетите добро у својој кожи

1646315756_zivot.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Марк Твен је једном рекао "Живео сам дуго и имао сам пуно невоља, од којих се већина није ни догодила". То је суштина наших грешака: превише времена проводимо креирајући најгоре сценарије у глави који се скоро  никад ни не догоде или се безброј пута враћамо у прошлост иако апсолутно ништа не можемо променити. Да бисте заиста побољшали свој живот не заборавите да се он дешава сада и овде.

1. Избегавајте жаљење

Просечан човек потроши доста енергије на жаљење за одлукама и догађајима из прошлости. Али то је апсурд са којим морате да прекинете. Ако не можете ни на један начин исправити прошлост, онда губите време. Живот се дешава док ви трошите време на кајање које вам ништа неће донети. Уместо тога потрудите се да освестите тренутак у ком сад живите.

Прочитајте још: Како да "преварите" мозак да научи нови језик? 3 ствари које морате да пробате

2. Озлојеђеност и бес

Негативне емоције попут беса, озлојеђености, жеље за осветом не штете ником само нама, нашем миру и здрављу. Морате константно имати на уму да ће ваше емоције утицати само на вас, а не на особу која је пробудила бес у вама. Уместо тога, много је продуктивнија и боља варијанта да уложите време у размишљање о себи и својој будућности. Опроштај и себи и другима је кључан како бисте ви са својим животом наставили даље.

3. Токсичне везе

Токсичне везе лако могу да нас увуку у зачарани круг из ког је некад јако тешко изаћи. Сваки однос са људима после ког се осећате енергетски "исцрпљено", сумњате у своју вредност и губите самоуздање значи да би требало да га прекидате.

Фото: Пинтерест

4. Стављате туђе жеље испред својих

Погрешно је уверење да морате рећи свима "Да", "Може, "Важи". Морате увек имати на уму да сте најпотребнији себи и да су ваша осећања и жеље најбитније. Може се десити да људи сувише навикну на вашу подршку и помоћ и да једноставно изгубе осећај кад су претерали. Цените себе, своје време и енергију јер вам то нико не може надокнадити.

Прочитајте још: Користите их свакодневно, а не знате да су они ЛЕГЛО заразе: Ово су ПЕТ најпрљавијих места у КУХИЊИ

5. Не везујте срећу за будуће догађаје и особе

Многима прођу године и деценије у чекању. Већина стално чека неки тренутак у будућности мислећи да ће јој баш тај тренутак донети срећу. Али, то је огромна грешка, идеалан тренутак не постоји! Живот иде својом током и морате научити да живите сад и да уживате сами са собом!

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas