Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Тетка је дошла на свадбу братаници, а онда је доживела највећу СРАМОТУ у животу

Жена је из Немачке дошла братаници на свадбу, а онда је доживела понижење

1668766964_mladenci.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Када су у питању свадбе, поклони и коверте са новцем, многи размишљају да се не обрукају цифром коју издвоје. Тако је и Радмила из Немачке отишла на свадбу у Србију, али није се најбоље провела.

Прочитајте још: Одгајала пасторка више од 13 година, па се УДАЛА ЗА ЊЕГА: Младићевом оцу срце сломљено - "Варала ме са мојим сином у соби поред"

Наиме, она је одвојила чак 200 евра за поклон својој братаници, али то није било довољно да се не осети непријатно. Она је своју исповест поделила са јавношћу 2017. године, а њену причу вам преносимо у целости.

Кад живиш “преко баре”, сви мисле да си пун пара и да само сипаш. Било је тако деведесетих, јер тада је у Србији и Босни било немогуће зарадити више од неколико марака месечно, отприлике, народ се крпио, а западна Европа колико год била скупа, опет је била ниво за земље на Балкану. Дођеш овде са оним што ти остане тамо, па си цар. Частиш, купујеш поклоне и сви срећни.

А онда остариш. Неко се разболи, трошиш паре на лекаре, крпиш крај с крајем. Ја сам остала без мужа, син је скоро све прокоцкао. Распали смо се као породица, ја сам сама под старе дане остала да радим.

Братаница из Крушевца ме је позвала на свадбу. И рекла сам да ћу доћи. И било ме срамота, живота ми, да се обрукам.

Двеста евра сам понела, немам више. Заправо, имам више, али морам нешто да оставим са стране, шта да радим кад занемоћам, ко зна шта ће се десити сутра, чисто сумњам да ће млади данашњи рођаци да потрче да ме лече и помажу

Свадба је била лепа, али чим сам дала коверту, видела сам очи које се цакле. Сви су гледали у некад богату рођаку из Немачке, у мене, сви су, наравно, очекивали да дођем у великом стилу. Али нисам. А хтела сам. Хтела сам и желела сам, али живот је све преокренуо.

И онда смо сутрадан причали с младенцима шта су све добили, говорили су како им то није битно, али било је, било је. Неколико пута су нагласили како су им неки јадни рођаци из Босне донели 500 евра, како су се задужили, јер су дуго чекали да се братаница уда. А ја тако.

Била сам љута на себе. Не бих пропала да сам им више одвојила. Било ми је криво, јер ме воле и лепо ме угосте. А с друге стране, морам нешто да оставим да имам за не дај боже.

Да ли сам исправно поступила? Не знам. Надам се да ће бити бољих времена, да се сви чашћавамо, сви имамо и да се никад не размишља о садржају коверте.

Прочитајте још: Сигурно вам није пало на памет: Зашто у супермаркетима НЕМА ПРОЗОРА? Постоје чак ЧЕТИРИ РАЗЛОГА због чега је тако

Овако сам имала утисак да сам се обрукала, не јер они мене неће волети због двеста евра, него јер младости желим више да дам, желим да им помогнем, желим да им новац не буде проблем. Само пусте жеље су остале.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas