Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРАГИЧНА СУДБИНА ПРИНЦЕЗЕ ХЕЛЕНЕ: Збачена због друге, умрла на рукама сина

Хелена од Грчке и Данске, затим мајка Румуније , рођена 20. априла 1896. године у Атини, Грчка, и умрла 28. новембра 1982. у Лозани, Швајцарска.

1712912119_fgsgdfgdff.jpg
Фото: Википедија
Oglas

Ма колико год тежила да обједини породицу принцеза Хелена у томе није успела.

Њен љубавни живот завршио се тужно, тако што ју је муж и краљ Карол протерао с трона и изабрао другу. 

Биографија

Хелена је треће дете краља Константина (1868-1923) и његове супруге, краљице Софије Пруске (1870-1932). По оцу је потомак данског краља Кристијана ИX Данског (1818-1906), званог "свек Европе ", док је, по мајци, праунука краљице Викторије (1819-1901) званом „ бака Европе “.

23 марта 1921. године удаје за будућег краља Карола другог Румунског (1893-1953), сина краља Фердинанда Румунског (1865-1927) и краљице Марије од Единбурга (1875-1938 ) "свекрве Балкана".

1924. године, и 1925. године, принц напушта Хелен и одруче се престола након што се заљубио у другу.  Из овог несрећног брака рађа само једног сина, краља Михајла (1921-2017).

Она је дала све од себе да спаси свој брак али је 1928. године и званично прихватила развод.

Карол је присилио је своју бившу супругу у егзил и само јој дозволио да виђа њиховог сина два пута годишње.

Крај живота у Швајцарској

Престара да би живела сама, Хелен напушта вилу у Фјезоле 1979. године. где је до тада живела. Пресељава се у мали стан у Лозани, који се налази 45 минута од резиденције њеног сина Михајла и његове супруге Ане и 1981. године директно се сели код њих. Годину дана касније, 28. новембра 1982. године, мајка Румуније умире у рукама свог сина.

(Н портал)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas