Oglas
· · Komentari: 0

TRAGIČNA SUDBINA PRINCEZE HELENE: Zbačena zbog druge, umrla na rukama sina

Helena od Grčke i Danske, zatim majka Rumunije , rođena 20. aprila 1896. godine u Atini, Grčka, i umrla 28. novembra 1982. u Lozani, Švajcarska.

1712912119_fgsgdfgdff.jpg
Foto: Vikipedija
Oglas

Ma koliko god težila da objedini porodicu princeza Helena u tome nije uspela.

NJen ljubavni život završio se tužno, tako što ju je muž i kralj Karol proterao s trona i izabrao drugu. 

Biografija

Helena je treće dete kralja Konstantina (1868-1923) i njegove supruge, kraljice Sofije Pruske (1870-1932). Po ocu je potomak danskog kralja Kristijana IX Danskog (1818-1906), zvanog "svek Evrope ", dok je, po majci, praunuka kraljice Viktorije (1819-1901) zvanom „ baka Evrope “.

23 marta 1921. godine udaje za budućeg kralja Karola drugog Rumunskog (1893-1953), sina kralja Ferdinanda Rumunskog (1865-1927) i kraljice Marije od Edinburga (1875-1938 ) "svekrve Balkana".

1924. godine, i 1925. godine, princ napušta Helen i odruče se prestola nakon što se zaljubio u drugu.  Iz ovog nesrećnog braka rađa samo jednog sina, kralja Mihajla (1921-2017).

Ona je dala sve od sebe da spasi svoj brak ali je 1928. godine i zvanično prihvatila razvod.

Karol je prisilio je svoju bivšu suprugu u egzil i samo joj dozvolio da viđa njihovog sina dva puta godišnje.

Kraj života u Švajcarskoj

Prestara da bi živela sama, Helen napušta vilu u Fjezole 1979. godine. gde je do tada živela. Preseljava se u mali stan u Lozani, koji se nalazi 45 minuta od rezidencije njenog sina Mihajla i njegove supruge Ane i 1981. godine direktno se seli kod njih. Godinu dana kasnije, 28. novembra 1982. godine, majka Rumunije umire u rukama svog sina.

(N portal)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas