· · Коментари: 0
ГОВОР ТЕЛА

ТРИКОВИ психолога како ЧИТАЈУ људе: Шта значи БРЗИ ход, њихање или застајкивање

Држање тела говори да ли је човек уплашен, сгируан у себе, да ли говори истину или блефира.

1610892885_ODELO.png
Фото: Депозитфото

Држање тела много говори о нашој личности, а открива и степен самопоуздања, тврди амерички психолог др Сима Хингорани. На основу тога се може препознати и колико је човек срећан, храбар, тужан, уплашен...

Прочитајте још: Психолог Марина саветује: Шта урадити када он каже да му "ТРЕБА ПРОСТОРА"?

Ако сте погрбљени...
Уколико спадате у ову категорију, научите да држите леђа усправно јер боље физички изгледа, а добро делује и на психу. То можете постићи и вежбама попут јоге и трчањем.

- Људи који не исправе леђа у потпуности, већ су мало погрбљени, често имају проблем с ниским самопоштовањем. Такво држање открива особу са слабим самопоуздањем, некога ко је навикнут на сукобе и тугу - појаснила је Сима.

Ако се њишу док ходају...

Такође, постоје људи који се њишу док ходају, што њихово тело чини нестабилним. Такво држање показује слабу и беспомоћну личност, рањиву особу која је неодлучна и непрестано размишља о нечему.

Прочитајте још: Успорите старење коже врата: Две навике треба уврстити у свакодневницу

Они који држе главу напред у односу на тело док ходају, по природи су знатижељни, неповерљиви, али и узнемирени. Како би умирили мисли, саветује се редовно трчање и вежбање.

Несигурна Фото: Депозит

За разлику од наведених примера, доминантно држање је карактеристично за већину припадника јачег пола који желе да скрену пажњу на своју мушкост.

Ноге раздвојене...

Ноге су им мало раздвојене, али чврсто на земљи, а руке често на боковима. Оваква особа јасно показује да се никога не боји, а такво држање може бити приметно код мушкараца пре туче.

Магистар психологије Ханан Первез, из Индије, анализирао је плашљиве људе и закључио да су они склони лаганом и обазривом ходу. Покушавају да буду што спорији, а особа која страхује од јавног наступа може да вуче ноге док се приближава бини. Такође, када се момку свиђа нека девојка, а има страх да јој приђе, успориће корак.

Прочитајте још: Они су ПОПУЛАРНИ, али НИКАКО их не смете испробати

С друге стране, срећни и храбри људи ходају брзо. Осећају узбуђење, ничега се не плаше, па њихова подсвест нема потребу да им сигнализира да успоре. Људи који не осећају страх често ходају раширених ногу и имају дугачак корак.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.