Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСТРАЖИВАЊЕ

ВЕЛИЧИНА МОЗГА ЈЕ НЕБИТНА! Сазнајте од чега зависи људска ИНТЕЛИГЕНЦИЈА

Анализирано 8.000 случајева.

1607601274_Depositphotos_223071280_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Људска интелигенција зависи мање од величине мозга колико од начина на који је он структурисан, закључак је међународне научне студије, предвођене истраживачима са Бечког универзитета.

Научници су досад преувеличавали везу између величине мозга и интелектуалних способности човека, објаснио је Јакоб Питшинг, стручњак за когнитивне науке и један од аутора студије.

Прочитајте још: Три навике највећег генија: Овако је Никола Тесла вежбао мозак

- За људску интелигенцију су далеко значајнији распоред кортекса, средњег и малог мозга, као и добра веза између беле и сиве материје - навео је он и додао да је сама величина церебралне масе мање важна.

Питшинг и његов тим су анализирали 88 ранијих студија на ту тему, којом је било обухваћено 8.000 случајева, а своје налазе су објавили у стручном часопису "Неуросциенце & Биобехавиорал Ревиеwс".

Прочитајте још: Будите се сами, без будилника? Научници би похвалили ваш МОЗАК, ево и зашто

Научници су, такође, установили да мушкарци, који генерално имају већи мозак од жена, нису ничим доказали да имају напредније когнитивне способности од лепшег пола.

Фото: Депозит

Учесници истраживања чији је мозак био далеко већи од просека показали су чак слабије резултате на тестовима интелигенције, напоменуо је бечки научник.

Прочитајте још: Научници у мозгу открили ЦЕНТАР ЗЛА! Желе да створе таблету која ће спречити насилно понашање!

Као доказ да је структура мозга најзначајнија, Питшинг је навео пример кита који, упркос огромном мозгу, тешком девет килограма, не важи за претерано интелигентну животињу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas